Kısa bir pm alayım ancak yardımcı olabileceğimi açıkça sanmıyorum.

Nedenler :
4 senedir projenin kafanda olduğunu söylüyorsun

Projenin 1. adımı ihtiyalaçların listesi olması gerekir. Yani "bu projeyi yaparsam gelir ve giderim ne olucak" ," işe başlamam için ne kadar sermaye gerekli" bu 2 soru olmalıydı.

Bunu belirledikten sonra projeyi bitirdikten sonra para kaynağını bu 4-5 yıl içinde bulman gerekirdi. yani bu konunun açılış tarihi 4-5 yıl önce olmalıydı.

Hiçbir proje size %100 kesin geri dönüş sağlayamaz. Proje haya geçmeden bu şekilde bir rakam belirtmek olmaz. Hayata geçmeyen bir projenin getiri oranı %50 üstünde olmaz.

Yabancı bir ülke ya da ülkemizdeki bir projeyi referans alarak "oradakiler para kazanıyor aynısını ben yaparsam ben de kazanırm" bir proje değildir ve bu şekilde işe başlayanların %80 i projenin ilk 1 ayında havaya bırakılan bir tüy gibi yok olur gider.

Bu söylediklerim tamamen tecrübedir. Bu şekilde belki yüzlerce proje hayata geçme aşamasında ya da hayata geçtikten sonra sönüp gitti. Para getirenler de oldu ama %90 ı başarısız oldu.

Eğer çok güveniyorsan projene ailene söyle 10.000 TL kredi çekiversinler. Eğer ailene inandıramazsan projeyi kimseye inandıramazsın :)

Söylediklerim kesinlikle yanlış anlaşılmasın lütfen