umuterdal adlı üyeden alıntı

merhabalar ben şuan çalıştığım sitede all in seo kullanıyorum kullanışlı bir program baya rakiplerimizin çok olduğu bir kelimede bugün 3. sıraya çıktık yükselişimiz sürüyor.


All in SEO yu 1 ay kullandım ama daha sonra Yoast a geçtim bence All in iyi ama Yoast ı övdükleri için bırakamıyorum

Ek Olarak:

Roycolt adlı üyeden alıntı

All in SEO Pack
Jetpack
XML Sitemaps
WP Touch
PageNavi
PostRatings


Hocam All in Seo da sitemap oluşturucu yok muydu zaten?

Ek Olarak:

cuneytsonmez adlı üyeden alıntı

eklicem hocam adsense uyumlu umarım işine yarar hem rakip site olsanızda fark etmez ben memnun olurum.


Şimdiden teşekkürler hocam

Ek Olarak:

hairmed adlı üyeden alıntı

Cache Wordpress'te siteleri hızlandırmak için kullanılan en önemli eklentilerden biridir. Bir web sitesinde hız çok önemlidir. Mesela ben yavaş çalışan hiçbir sitede 1 saniye bile durmam. Hızlı siteler ziyaretçilere keyif verir. Aynı zamanda arama motorları da özellikle Google hızlı siteleri sever, yavaş siteleri ön plana çıkartmaz.

Mesela Google şuan deneme olarak yurtdışındaki bazı mobil aramalarda hızlı çalışan sitelerin yanına hızlı ibaresi ekliyor. Bu bir deneme. İlerde bunu tüm dünyadaki aramalarda uygulayacaklar ve yavaş sitelerin hepsi yavaş yavaş tarihe karışacak.

Cache'nin mantığı şudur:

Wordpress'te siteniz açılırken yüzlerce sayfanın ortak çalışması sonucu açılır. Buna yüklediğiniz eklentiler de dahil olunca çok ciddi sayıda MySQL, yani veritabanı sorguları oluşur. Bu sorgular sitenizin performansını, hızını doğrudan ektiler. Ne kadar çok sorgu olursa siteniz o kadar yavaşlar.

Cache ise tüm sorgulardan sonra açılan sayfayı HTML olarak bir kenara kaydeder ve ziyaretçiye o sayfayı gösterir. "0" sorgu. Bu sayede MySQL hiç yorulmadan, direkt olarak sayfa açılır.

Bir de siteniz açılırken çok sayıda resim, javascript, css dosyası çalışır. Her bir sayfayı ziyaret ettiğinizde bu dosyalar tekrak tekrar yüklenir. Cache ise bu dosyalara bir son kullanım tarihi atar. Mesela 1 ay der. Bunun mantığı şudur. Siteye girdiniz. Dosyalar yüklendi. Önünüzdeki 1 ay boyunca siteyi her açtığınızda dosyalar siteden değil, kendi bilgisayarınızdan yüklenecek. Bu sayede dosyaların yüklenmesine gerek kalmadan hemen açılır ve siteye de yük olmaz.

Bu konuda çok fazla bilgi sahibi olmadığınız için teknik terimlerle kafanızı karıştırmak istemedim. Basitçe anlatmaya çalıştım.

Cache kullanarak bir web sitesi hızını %1000 arttırabilir. Aylık mesela 5 GB trafik kullanıyorsa bunu 1.5 GB'ye indirebilir. Bir örnek vermem gerekirse dün bir sitemiz için optimizasyon yaptım. Site normalde 4-5 saniye arasında açılıyordu. Şuan 600-700 mili saniyede açılıyor. Yani 1 saniyeden daha az.

Wordpress'te Cache için kullanılan 2 eklenti var. Biri W3 Total Cache diğeri WP Super Cache. İkisi de oldukça başarılı eklentiler. Sadece W3 Total Cache daha profesyonel işler için kullanılabilir. Extra birçok özelliği var.

Sitelerinizde Cache kullanmanızı tavsiye ederim. Sitenizin hızlı çalışması hem ziyaretçilerinizin hoşuna gidecektir hem de arama motorlarında + bir puan olarak size dönecektir.


Hocam ellerinize sağlık. Birde içerik dağıtım ağı (örn: CloudFlare) kullansak bir + daha olur sanırım :)