Bu konuda Google'a değil, kıyaslamayı kendine göre yap. Spinner girilmiş bir makaleyi gördüğünde sitede kalma süren ne kadar? Hiç spinner makale girilmiş bir sitede reklama tıkladın mı?
Bu tarz makaleler önce ziyaretçi kaybına neden olur. Abuk subuk bir dönüştürücüyle makalenin daha ikinci kelimesinde bu ne ya deyip adam çıkıp bir daha dönmemek üzere siteden gidecek. Bu makale yüzüne kısacık sürede 3 önemli şeyi kaybettin. Birincisi ziyaretçi kaybettin. O adamı artık sitene geri getirme şansın sıfır. İkincisi Adsense gelirini kaybettin. Üçüncüsü olası alternatif ödeme yöntemlerini kaybettin. Bu ne demek? Adsense harici alternatif gösterim başına ücret ödeyen siteler verdiğin linkleri inceler. Spinner girilen bir siteye de kolay kolay hiçbir ciddi firma gösterim başı ücreti ödemez.
İşin Google kısmına gelince. Google'da şu an çalışan kişi sayısı, tüm Türkiye'deki bilişim sektöründeki insan sayısına eşit neredeyse. Bu adamların en cahilinin master derecesi var. Hepsini geçtim sistemi inşa eden kendileri. Şimdi senin aklına gelen şey onların aklına gelmiyor mu sence? Google bazı güncellemeleri kullanıcılara duyurarak yapar, bazı güncellemeleri de duyurmadan. Sen bunun ancak neticesini dalgalanma yaşandığında farkedersin. Ki o zaman artık çok geç olur.
Olayın gelir, tıklanma, şu bu olayını geçtim. Bir internet sitesi açıyorsan bu bir hizmet vaad ettiğin içindir.
Webmaster forumlarında bakıyorum bazı insanlara, site açınca karşısındakileri müşteri gibi görüyor. İnternette milyon tane alternatif varken insanlar bu sitelere muhtaç değil, site sahipleri ziyaretçilere muhtaç. İşini iyi yapan her yerde kazanır. Şark kurnazlığı yapıp da birkaç ilginç başlık atıp, içinde bilgi sunmayan içerik girdiğinde belki birkaç gün hitin yükselir ama sonra o hit dibi gördüğünde akıl başa gelir. Aman yaa boşver adsense sayfasında 3 haneli gelir var, çok da umrumda dersen ay sonunda ya adsense benim parayı ödememiş hala diye ağlarsın.
(Yazdıklarım kişisel değil genel. Onun için okurken bunu göz önünde bulundurun.)