Yıllardır Wordpress kullanan ve artık bu konuda belli bir yere gelmiş biri olarak diyorum ki: tabularınızı yıkın. Bu konuda bi yazı bile yazmayı düşünüyorum. Kısa bi ipucu vereyim size:

Jetpack ben kesinlikle önermiyorum. Şöyle düşünün: tamam çok gelişmiş bir eklenti eyvAllah iyi işlerde yapıyor, ama kullandığı her özellik esasında ayrı bir eklenti gibi kurulu. Çoğu kişi eklentiyi kurduğu gibi bırakıyor. Buda sistemi aşırı yoruyor. Jetpack da kullanacağınız özellikler 2 hadi 3 olsun. Bunun yerine gerçekten size lazım olacak eklentileri kullanın. Şu özellikde olsa iyi olur deyip boşuna sistemi yormayın.

2.ip ucum da şu konu olsun: Cache yani Önbellek.

Herkes gibi bende super cache ile başladım, uzun süre de kullandım ancak sonradan keşfettiğim fastest cache kullandığım en iyi ön bellek programı.

Çünkü sistemi en az yoran, en hızlı çalışan, sitenin hızını en çok arttıran cache eklentisi deneyimlerime göre kesinlikle fastest cache. Türkçe dil desteği de mevcut. Sizde üşenmeyin arada kaldığınız eklentileri test edip size uygun olanı siz seçin. Sonuçta herkesin ihtiyacı farklı.