deepstate adlı üyeden alıntı

Google son açıklamalarından bir tanesi de uzantı farkının olmadığı ama şu da bir gerçek site.com site.net site.org yapılan çalışmaların hepsi aynı düzeyde olsun reg. tarihlerinde uçurum olmasın sonuç site.com bir basamak yukarıda olacağıdır. Google bunu deme amacı kanımca domain reg. işine girmesi ve burada'da diğer uzantıları reg. yaptırıp bu konuda söz sahibi olmak. Seo konusunda bir çok sitenin responsive olmadığını ve alakasız sitelerin hatta facebook/URL linklerinin ilk sayfada ve ilk sırada yer aldığını sizlere söyleyebilirim. Örnek olarak ev dekorasyonu yazıyoruz oyun sitesi çıkması veya ev tasarımları konusunda facebook çıkması gibi ve bir çok böyle örnekte suna bilirim.


Sitenizde ülke kodu içeren üst düzey alan adı (ör. .ie) varsa, coğrafi bir bölgeyle zaten ilişkilendirilmiştir (bu örnekte İrlanda). Bu durumda, coğrafi konum belirtemezsiniz.
https://support.google.com/webmasters/answer/62399?hl=tr


Bölgesel üst düzey alanlar (rTLD)

Bu alanlar coğrafi bir bölgeyle ilişkilendirilmiş olsa da, genellikle genel üst düzey alanlar olarak (tıpkı .com veya .org gibi) işlenirler.

.eu
.asia


Genel Ülke Kodu Üst Düzey Alanları (gccTLD)

Google bazı ccTLD'leri (örneğin, .tv, .me vb.) gTLD olarak işler, çünkü kullanıcılar ve web yöneticileri çoğu zaman bunları ülkeye yönelik olmaktan çok, daha genel öğeler olarak görürler. Aşağıda söz konusu ccTLD'lerin listesi verilmiştir (bu listenin zaman içinde değişebileceğini unutmayın).

.as
.bz
.cc
.cd
.co
.dj
.fm
.la
.me
.ms
.nu
.sc
.sr
.tv
.tk
.ws

https://support.google.com/webmasters/answer/1347922