i1y4s adlı üyeden alıntı

Merhaba Kendoka;

Edinilmiş tecrübe ile http://ilyasalcok.com.tr/seo-ve-301-yonlendirmesi/ yazımı okumanı isterim.

Merak ettiğin nerede ise yazımda belirttiğim durum ile aynı.

Hocam o yazıyı okumuştum bir kaç kez fakat birbir aynı olmadığı için sorayım dedim.
Mesela yazınızda Fenerbahçe ile alakalı yazılar yazıyoruz ya.

Burada durum farklı. Her ilçe için ayrı yazılar var. Botlar gelip de bu yazıyı okuyunca yazının değerli olduğuna karar verip belli bir sıralamaya koyuyor. Mesela başlık Finike SÜlük .

Şimdi sitemdeki bu yazıya gelen bot yazı içinde bold, em, strong, altı çizili vb. biçimlerle yazılmış anahtar kelime ve yan anlamlı kelimeleri görüyor. Anahtar kelimenin belli bir oranı var. Yan anlamlı kelimelerin belli bir oranı var. Yani "Finike Sülük" sayfası bu kelime için özel optimize edilmiş.

Şimdi bu sayfayı ben ana sayfaya yönlendirice bot gelip bakcak. Konu içinde Finike Sülük yazmıyor. Yani bir zamanlar botların değer verdiği sayfa değil artık o sayfa. Botlar "Finike sülük" yazısına girince o sayfada bir kriterler arıyor. Ama ana sayfaya yönelince bu kriterler olmayacak.

İşte burası kafamı karıştıyor. Yani benim kendi kelimesinde ilk sıraya gelmiş bir sayfamı alıp 301 ile ana sayfaya yönlendirsem bu sayfa sıralama kaybeder mi ? Google,

"kardeşim ben sana yazının şekli uyumlu olduğu için bu sırayı verdim. Ama artık bakıyorum ki o sayfaya ulaşamıyorum. Ulaştığım sayfada ise aradığımı bulamıyorum. Ben "Finike Sülük" diye geldim ama ulaştığım sayfanda bununla alakalı birşeyler göremedim. Dolayısıyla verdiğim sırayı geri alıyorum"

der mi ?