-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Merhaba, internet üzerinden satış yapıyoruz, site alım-satım, makale alım-satım, ukash-paypal bozdurma veya alım gibi uzayıp gidiyor. Bunlardan gelen her para banka hesabımıza yattığında bunlar inceleniyor. Bu paraların kaynağı ne? Nerelerden geliyor? Vergisi ödeniyor mu? ...
İnternette efatura.gov.tr diye devletin yaptığı bir fatura sistemi buldum. Benim gibi bireysel ticaret yapanların kullanması iyi olur gibi duruyor. Çok da bir bilgim yok bu konuda fakat bilgisi olanlardan öğrenmek istiyorum. Sizce böyle bir sisteme girmemiz gerekmez mi? Sonuçta ufak ufakta olsa sürekli para alışverişi oluyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
E-Ticaret, SMMM
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Merhaba,
Bu konuda daha sonra daha detayli bilgi vermeye calisirim.
Fakat, bireysel kullanici olarak e-fatura sistemine dahil olmaniz ne yazikki mumkun degil. E-fatura mukkelefi olabilmek icin oncelikle A.Ş yada LTD.ŞTİ olmaniz gerekmekte. Ayrica belli bir ciro buyuklugunu yakalamaniz gerekmekte.
Ayrica bireysel olarak bu islerden gelir elde ediyorsaniz ve bir kazanc sagliyorsaniz bu durum sizin acinizdan devletle sorun teskil ediyorsa sahis sirketi kurarak fatura kesebilir duzeye gelebilirsiniz lakin bunun icinde fayda-maliuet analazinizi iyi yapmanizi tavsiye ederim.
Yinede akliniza takilan biryer olursa cevaplamaya calisirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
E-Ticaret, SMMM
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Hocam yani temizlikciler dediginiz sigortalilik durumu ayri ama eger sorun sigortaya para odemek ise eger geliriniz aylik olarak bir sahis isletmesinin vergisel boyutlarını karsilayabilir duzeyde ise(iyimser ort.hic satis yapmadan 350-500 TL arasi) emekli bir yakininiz var ise sahis firmanizi onun uzerine kurun ve her isleminize fatura kesebilir duzeye gelebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam bu tür işlemleri yapabilmek için bireysel bir şirketiniz ve muhasebeciniz olmalıdır. Gelir ve gideri faturalandırarak verginzi ödemelisiniz. E-ticaretin sıradan dükkanlardan bu anlamda bir farkı yoktur.Bir de hesaplarınız incelenir ve tespit edilirse ciddi cezalara maruz kalabilirsiniz. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
Yeni projeler peşinde
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Benimde demek istediğim bu, örneğin ben ukash-paypal bozdurmadan falan ayda 300-400 TL site alım-satım, makale falan 300-400 TL Toplamda 800-1000 TL para kazanıyorum diyelim, bunun vergisini nasıl verebileceğiz ki bankada sorun cıkmasın?
Muhasebeci ve şirket falan gerekiyorsa o zaman bu işler gerçekten sıkıntı haline gelir. Keşke bireysel satışlar için fatura gibi bir sistem çıkarsalar da bizde o yöntem ile her satışta o satışa özel fatura keserek vergisini ödesek ne kadar iyi olurdu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Burada en mantıklı çözüm şirketi olan bir kişi ile ortaklık olacaktır.
Wmaraci platformunda bu gibi çözümler mevcuttur.
Siz hizmeti vereceksiniz vergilendirme kısmını ortağınız sağlayacaktır. Elbetteki ortağınızda yapacağınız anlaşma ile her ikinizde kazançlı çıkacaksınız.
Seojet Yazılım
Tel: 0850 360 42 43
E-Posta: info@seojet.com.tr
Web: www.seojet.com.tr/