Selamlar, 3 adet internet sitesi örneği göstereceğim.
1. site : site1
2. site : site2
3. site : site3

1 ve 2. siteler aynı temayı, 2 ve 3. siteler aynı sunucuyu kullanmaktadır. Sorun 1. sitede karşıma çıkmaktadır. Site için sayfa değişimi yaptığınızda göreceksiniz.

Şimdi sorunun temadan kaynaklı olduğunu düşünürsek, 2. sitede de aynı tema var ve o site gayet hızlı. Diğer bir durum ise, sunucu kaynaklı olduğunu düşünürsek, 3. site ile aynı sunucuda yer alıyor ve 3. site gayet hızlı çalışıyor.

Şöylede bir açıklama yapayım, siteyi wordpress importer'ı kullanarak oluşturdum(localde oluşturduğum siteyi, sunucuya taşırken kullandım). İmport sonrası, yazıların geldiğini fakat görsellerin gelmediğini gördüm(zaten aktarım esnasında sanıyorum boyut ile ilgili hatalar ile karşılaştım). Bende, kendim ftp ye bağlanarak manuel olarak görselleri yükledim. Görseller wordpress'in media aracında gorünmemesine rağmen site içindeki yazılarda görülmeye başladı(url olarak karşılık buldu sanırım). Bu durum benim işimi görüyordu. Ancak farkettim ki site çok ağır çalışıyor. Şahsen böyle bir sitede gezinmek benim hoşuma gitmez.

Sizce sorun nerededir ? Ne yapmam gerekiyor ?.

Not : Sorunu yaşadığım sitede cash eklentisi kullanmaktayım. Bir kere girdiğiniz bir sayfanın ikinci kez hızlı açılmasına aldanmayın.

Sorun sunucu değiştirilerek çözüldü.