lostyazilim
tr.link

Alan adının Türkçe karakter içermesi

11 Mesajlar 1.820 Okunma
acebozum
tr.link

president president WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 54 / 36
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba wmaracı, alacağımız alan adı türkçe karakter içerirse seo anlamında eksi olarak bize döner mi?

wmaraci
reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
SEO anlamında neden eksik dönsün? Ziyaretçi alışkanlık edinemeyebilir. Tek sorun bu.

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 14.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 54 / 36
  • Ticaret 1, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

SEO anlamında neden eksik dönsün? Ziyaretçi alışkanlık edinemeyebilir. Tek sorun bu.

Bazen temada bir sekme uzasa seo geçersiz olabiliyor, yani neden türkçe karakter olmasın diye düşündüm, seo dostu tema, seo dostu makale deniliyor ya neden seo dostu alan adı düşünülmesin?

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Türkçe alan adından uzak dur. Bi türkçe alan adını kopyala yapıştır yap bir yere xxcx---sdsdd-sds.com diye saçma sapan şeyler çıkıyor.

Ek Olarak: türkçe.com => http://xn--trke-2oa7j.com/

cagdaskorkmaz.com.tr
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 14.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 54 / 36
  • Ticaret 1, (%100)

Oyun Editoru adlı üyeden alıntı

Türkçe alan adından uzak dur. Bi türkçe alan adını kopyala yapıştır yap bir yere xxcx---sdsdd-sds.com diye saçma sapan şeyler çıkıyor.

Ek Olarak: türkçe.com => http://xn--trke-2oa7j.com/

Evet bu da diğer bir olumsuz yanı.

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Domain senin fiziksel ip adresindir. Arama algoritmasında anahtar sözcükler önem arz ettiği için domaine de ağırlık verilir ama tek başına bir belirleyici değildir. O yüzden türkçe karakter barındırması yapacağın çalışmayı zayi etmez. İstediğin domaini alabilirsin.

• Üyelik 14.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 54 / 36
  • Ticaret 1, (%100)

NK1864 adlı üyeden alıntı

Domain senin fiziksel ip adresindir. Arama algoritmasında anahtar sözcükler önem arz ettiği için domaine de ağırlık verilir ama tek başına bir belirleyici değildir. O yüzden türkçe karakter barındırması yapacağın çalışmayı zayi etmez. İstediğin domaini alabilirsin.

Yurtdışında girişlerde sorun olur diye düşünüyorum, hemde oyun editörü'nün dediği gibi anlamsızlaşabilir ve spam olarak görülebilir endişesi var.
Google'nin sistemlerini buna göre ayarlaması lazım bence.

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

president adlı üyeden alıntı

Yurtdışında girişlerde sorun olur diye düşünüyorum, hemde oyun editörü'nün dediği gibi anlamsızlaşabilir ve spam olarak görülebilir endişesi var.
Google'nin sistemlerini buna göre ayarlaması lazım bence.

Peki ben birşey demiyorum o zaman. Kolay gelsin size.

• Üyelik 14.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 54 / 36
  • Ticaret 1, (%100)

NK1864 adlı üyeden alıntı

Peki ben birşey demiyorum o zaman. Kolay gelsin size.

Yanlış anlamayın ben sadece fikrimi belirttim. Daha önce türkçe karakterli alan adına rastlamadım ve bu alanda arge çalışması yapılması gerektiği inancındayım.Size karşı bir kusurum olduysa özür dilerim sabah sabah sakin lütfen :)

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

president adlı üyeden alıntı

Yanlış anlamayın ben sadece fikrimi belirttim. Daha önce türkçe karakterli alan adına rastlamadım ve bu alanda arge çalışması yapılması gerektiği inancındayım.Size karşı bir kusurum olduysa özür dilerim sabah sabah sakin lütfen :)

Estağfurullah. Ben fikrimi belirttim. Başkaları da belirtebilir. Neticede forum burası. Sizin aklınıza yatan neyse onu yapın.
İnternette hiçbir şey rastgele gerçekleşmez. ICANN bu işleri 3-4 sene önce tartışıp Latin olmayan sözcüklerin kullanımına izin verdi. Bugün Çin ve Rusya birçok alan adında kendi alfabesine göre tercih yapıyor zaten. Hedef kitle seçimleri kendi ülkesi olduğu için siz o alan adlarına da pek rastlamamış olabilirsiniz. Global şirketler gene Latin alan adlarını kullanmayı sürdürdüler.
Domain fiziksel bir kimliktir. Siz karakterlerle iş yaparsınız, makinalar kodlarla. Türkçe alan adı da kullansanız, Latin de kullansanız bunun çözümlemesini yapan sistem zaten buna entegre çalışabilecek şekilde geliştirildi. Yani bu konu size göre - bana göre ya da bence denilebilecek bir konu değil.
Yabancı birçok kaynaktan da kontrol edebilirsiniz.
Bazen burada, bazı konularda yazarken insanlar 'bence - bana göre' diye tabirler çok kullanılıyor da, bir sistem geliştirilmeden ya da test edilmeden kullanıcının deneyimlemesine izin verilmez. Veriliyorsa da demek ki o konuda alt yapı çalışması gerçekleşmiştir. Yani ICAAN bize sormuyor, ben yapıyorum ama sence nasıl olur falan diye.
Sorduğunuz soruyla alakalı da verdiğim cevap bu çalışma neticesinde neticelendirilmiş halidir. Domain ister türkçe karakter, ister latin karakter içersin; gerekli çalışma yine benzer şekilde gerçekleşir.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al