Yanlış anlamayın ben sadece fikrimi belirttim. Daha önce türkçe karakterli alan adına rastlamadım ve bu alanda arge çalışması yapılması gerektiği inancındayım.Size karşı bir kusurum olduysa özür dilerim sabah sabah sakin lütfen :)
Estağfurullah. Ben fikrimi belirttim. Başkaları da belirtebilir. Neticede forum burası. Sizin aklınıza yatan neyse onu yapın.
İnternette hiçbir şey rastgele gerçekleşmez. ICANN bu işleri 3-4 sene önce tartışıp Latin olmayan sözcüklerin kullanımına izin verdi. Bugün Çin ve Rusya birçok alan adında kendi alfabesine göre tercih yapıyor zaten. Hedef kitle seçimleri kendi ülkesi olduğu için siz o alan adlarına da pek rastlamamış olabilirsiniz. Global şirketler gene Latin alan adlarını kullanmayı sürdürdüler.
Domain fiziksel bir kimliktir. Siz karakterlerle iş yaparsınız, makinalar kodlarla. Türkçe alan adı da kullansanız, Latin de kullansanız bunun çözümlemesini yapan sistem zaten buna entegre çalışabilecek şekilde geliştirildi. Yani bu konu size göre - bana göre ya da bence denilebilecek bir konu değil.
Yabancı birçok kaynaktan da kontrol edebilirsiniz.
Bazen burada, bazı konularda yazarken insanlar 'bence - bana göre' diye tabirler çok kullanılıyor da, bir sistem geliştirilmeden ya da test edilmeden kullanıcının deneyimlemesine izin verilmez. Veriliyorsa da demek ki o konuda alt yapı çalışması gerçekleşmiştir. Yani ICAAN bize sormuyor, ben yapıyorum ama sence nasıl olur falan diye.
Sorduğunuz soruyla alakalı da verdiğim cevap bu çalışma neticesinde neticelendirilmiş halidir. Domain ister türkçe karakter, ister latin karakter içersin; gerekli çalışma yine benzer şekilde gerçekleşir.