Coolwind adlı üyeden alıntı

Nasıl vatandaş olunacağını bilmiyorum ama

Kaç lira yeter dersen asgari ücretle yaşayan da var parasının hesabını bilmeyende yaşıyor bu sizin yaşantınıza bağlı. Bana kalırsa 5000 ₺ yeter..

Teşekkür ederim kardeş.

Ek Olarak:

İsa adlı üyeden alıntı

Türk vatandaşı olmak için gerekli belgeler hakkında bilgi sahibi değilim. Ancak masraflarla ilgili az çok fikrim var.

En az 700 lira ev kirası. Ama hangi ilde oturacaksınız? Oturulacak yerin konumuna, oda sayısına ve katına göre artacaktır. Artacak diyorum çünkü bu memlekette bir şeyin fiyatı azalmaz, mutlaka artar :).

İmzanızdaki internet değeri için 500 lira daha :)) Şaka bi yana 8 mbps (50 gb kotalı, kota aşımında 3 mbps) internet için 65 tl ödüyordum (2 yıl taahhütlü fiyat).

Aylık 80 lira elektrik, 50 lira su, 300 lira doğalgaz, 500 lira market.

Su aboneliği üzerinize alacaksınız 200 lira, elektrik aboneliği için 150 lira, doğalgaz aboneliği için 785 lira. Kaynak

Hesaplamayı size bırakıyorum :) Kazık üstüne kazık yemiş biri olarak planlarınız hakkında bilgi verirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

İyice gözümü korkuttunuz :D Sadece Türkiyeye yerleşmek, vatandaşlık almak fikrim var. Vatandaşlık almadan da yaşamak, çalışmak oluyorsa daha iyi olurda ama bilmiyorum o işlemleri.