"2 sitenin yaşı hostu cartu curtu herbişeyi aynı. " cümlenin içinde cevabı var zaten.
Google amca der ki "birbiri ile aynı olan kopya sitelerle karşıma gelmeyin" der.
Aynı içerik ve aynı ip taşıyan web sitelerin bir tanesi yükselir. Otorite anlamında .com daha değerli olduğu ve büyük ihtimal ilk yayına giren site .com olduğu için o site yükselmiştir.
Google amca der ki "birbiri ile aynı olan kopya sitelerle karşıma gelmeyin" der.
Aynı içerik ve aynı ip taşıyan web sitelerin bir tanesi yükselir. Otorite anlamında .com daha değerli olduğu ve büyük ihtimal ilk yayına giren site .com olduğu için o site yükselmiştir.
Sitelerin içeriği aynı değil. .com un içinde adam akıllı makale bile yok. Hem zenginlik hem kalite açısından .info daha etkin.
Ek Olarak:
Konuların içeriğini geçtiniz artık başlıklara da mı karışır oldunuz?
Buranın ağası sizsiniz sanırım...
Bir dönem info uzantı 1-2 dolar civarı satıldı ve phishingden tutun spam sitelere kadar çeşitli illegal projelerde kullanıldı. Bundan dolayı Google ben her uzantıya eşitim diyor ama com,net,org,biz uzantılarına biraz daha eşit.
Buranın ağası sizsiniz sanırım...
Bir dönem info uzantı 1-2 dolar civarı satıldı ve phishingden tutun spam sitelere kadar çeşitli illegal projelerde kullanıldı. Bundan dolayı Google ben her uzantıya eşitim diyor ama com,net,org,biz uzantılarına biraz daha eşit.
Bazılarına fazla özgürlük yani :)
Ek Olarak:
com'daki sitenin temasını info'da kullan.
Bir de öyle test et..
Bir de öyle test et..
Evet ustam çok mantıklı bir yaklaşım olacak bu.
Ek Olarak:
Uzantıyla hiçbir alakası yok .club uzantılı domain im ile, rekabeti çok yüksek olan bir kelimede dün 500 de olmayan site bugün 28. sıradan giriş yaptı. İçerik, tema, seo (iç, dış) vs.. bir çok etken var.
Abi madem uzantı etken değil o zaman tek bir sonuç var o da "nasip" !!!
Bu arkadaşımın bir nasibi vardır ki sormayın. Benim de öyle bir nasipsizliğim var onu da sormayın. Başka bir sitemi hiç bir backlink yaptırmadan 8.sıraya getirdim. Nasıl oldu siteler bir hacklendi. Şuan ilk 500 de yok. islamitedavi.com sitesi şuan saldırı almış görünüyor ve "hacamat kursu" kelimesinde ilk 500de yok. Bunu çıkaracak kimse de yok malesef.
Ne kadar seo yaparsan yap nasipten fazlası olmuyormuş demek ki ...