HP: Isınır
ASUS: Alma
Casper : Hı?
Acer: Kaç oradan, kaç
Apple: Yüksek fiyat, incelik sadelik, düşük donanım, cıg.
MSI: Oyun bilgisayarı?

Unutmadan, photoshop ekran kartı kullanmıyor :) Bu tarz programlarda rahat etmek istiyorsanız ekran kartından daha çok yüklenmeniz gereken özellik bence "ssd ve ram" CS4 ile ekran kartını kullanacak diye bir söylentisi olmuştu zamanında ancak bazı özelliklerde belki :) After Effect gibi programların dışındaki grafik programlarının geneli ekran kartını kullanmaz.

İşlemciniz güçlü ise işlemcinizin gücüne güç katacak bir ddr3, ddr4 ram ve en önemlisi ram'e bilgileri çok hızlı şekilde gönderecek bir ssd :) performans kavramı bununla belirlenir.

Marka önerisi isterseniz, msi olabilir ancak kod için bence çok uygun bir bilgisayar değil.
Bir developer freelance çalışabilir, eve iş getirebilir, belki çay bahçesinde grafik işi yapılabilir yada kod yazılabilir veya başka bir yerde, ortam değiştirmek gerekebilir. Zaten dizüstü almanın başka ne sebebi olabilir ki? Taşınabilirlik değil mi?
Peki msi bir oyun bilgisayarı ve haliyle oldukça ağır ve kaba bir kasaya sahip. Buna sebep olarak sahip olduğu ekran kartını soğutmak için kullanılan donanımlar, ses sistemi için kullanılan alan var.
Sizin bir geliştirici olarak dizüstü alma sebebiniz eğer istediğiniz yerde iş yapmak değilse msi'yı falan boşverin bu paraya bir masaüstü toplayın derim, ha yok ben istediğim yerde iş yapmak için yaptığım işleri firmalara götürüp göstermek için vs. istiyorum diyorsanız taşınabilirlik de sizin için önem kazanır.

Benim tavsiyem Toshiba, kullandığım en performanslı pc'dir kendisi :) şuan halen kullanmaktayım. Hp, asus, lenovo, dell, acer, casper, msi elimden geçmeyen laptop kalmadı :)

Bir bilgisayar alınacaksa sıralamam sadece marka değerlendirme yönünden şu olur;
1- Toshiba
2- MSI
3- Lenovo
4- Dell
5- HP