ssyazilim adlı üyeden alıntı

5k dan 15kya kadar her türlü hitlisi mevcut hepsi cloud dns lerde barınıyor cloudun zararı olmaz tek negatifi kendi dnslerine erişim kapanırsa sizin sitenizede kapanır. yılda 1 kez anca olur oda belki.. birde requesti tek seferde 100 mb ın ustunde ise cloud duvarına düşer işlem onuda uzatmak için premium almak gerekir. profesyonel çaplı saldırı alanlarında pro alması gerekir. orta duzeyde saldırı alanlar cloud kullanabilir.


Tekrardan selamlar.

Bu konunun üzerine düşmeyecektim fakat ilk mesajınızdaki "Bilende konuşuyor, bilmeyen de" sözünüz biraz ağrıma gitti açıkçası.

Bir konuya yorum yaparken cevap veren profillerine dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu söyleminizde haklı olabilirsiniz, her kafadan bir ses çıkıyor fakat önce ortamı bir koklamak lazım diye düşünüyorum.

Şimdi siz kendinizce başarı gösterdiğinize inanmış olabilirsiniz. Tabi bu sizin görüşünüz. Fakat genel anlamda tavsiye edebilmeniz için daha fazla veriye ihtiyacınız olmalıdır.

Örneğin,

Ben size hitinizin günlük mü, yoksa aylık mı olduğunu sordum. Buna cevap vermediniz. Devamında şunlarıda eklemek istiyorum.

Ortalama dosya boyutlarınız nelerdir?
Ortalama sayfa gösteriminiz nedir?
Sayfa yüklenme süreleriniz, CloudFlare öncesi ve sonrası olmak üzere ne kadardır?
Ziyaretçilerinizin büyük çoğunluğu hangi lokasyondan gelmektedir?
Sayfa içerisinde iç veya dış kaynaklardan çağırdığınız istek sayısı nedir?

Bunların analizini yaptıysanız lütfen bizimle paylaşınız. Yok hayır yapmadıysanız, bu durumda lütfen kişileri yanlış yönlendirmeyiniz.

Evet doğrudur, CloudFlare saldırılara karşı koruma sağlayan iyi bir sistemdir. Fakat sitenize giren 500. ziyaretçinin ne gördüğünü bilmiyorsunuz. Belki sistem otomatik olarak kullanıcıyı düşürüyor. Çeşitli host firmalarının bant genişliğini aşmanız durumunda sizin haberiniz olmadan yaptıkları engellemeler gibi.

Bunun haricinde ücretli paketler kullanılabilir fakat en yakın sunucuları Hollanda ve Almanya' da dır. Dolayısıyla her ne kadar CDN kullansalarda TR de sunucuları olmadığı için performans düşüklüğü yaşanmaktadır.

vs.vs.