Ali Cevat adlı üyeden alıntı

Tekrardan selamlar.

Bu konunun üzerine düşmeyecektim fakat ilk mesajınızdaki "Bilende konuşuyor, bilmeyen de" sözünüz biraz ağrıma gitti açıkçası.

Bir konuya yorum yaparken cevap veren profillerine dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu söyleminizde haklı olabilirsiniz, her kafadan bir ses çıkıyor fakat önce ortamı bir koklamak lazım diye düşünüyorum.

Şimdi siz kendinizce başarı gösterdiğinize inanmış olabilirsiniz. Tabi bu sizin görüşünüz. Fakat genel anlamda tavsiye edebilmeniz için daha fazla veriye ihtiyacınız olmalıdır.

Örneğin,

Ben size hitinizin günlük mü, yoksa aylık mı olduğunu sordum. Buna cevap vermediniz. Devamında şunlarıda eklemek istiyorum.

Ortalama dosya boyutlarınız nelerdir?
Ortalama sayfa gösteriminiz nedir?
Sayfa yüklenme süreleriniz, CloudFlare öncesi ve sonrası olmak üzere ne kadardır?
Ziyaretçilerinizin büyük çoğunluğu hangi lokasyondan gelmektedir?
Sayfa içerisinde iç veya dış kaynaklardan çağırdığınız istek sayısı nedir?

Bunların analizini yaptıysanız lütfen bizimle paylaşınız. Yok hayır yapmadıysanız, bu durumda lütfen kişileri yanlış yönlendirmeyiniz.

Evet doğrudur, CloudFlare saldırılara karşı koruma sağlayan iyi bir sistemdir. Fakat sitenize giren 500. ziyaretçinin ne gördüğünü bilmiyorsunuz. Belki sistem otomatik olarak kullanıcıyı düşürüyor. Çeşitli host firmalarının bant genişliğini aşmanız durumunda sizin haberiniz olmadan yaptıkları engellemeler gibi.

Bunun haricinde ücretli paketler kullanılabilir fakat en yakın sunucuları Hollanda ve Almanya' da dır. Dolayısıyla her ne kadar CDN kullansalarda TR de sunucuları olmadığı için performans düşüklüğü yaşanmaktadır.

vs.vs.


Günlük güzel kardeşim günlük günlük hitten bahsediyorum. Kusura bakma başına günlük yazmayı unutmuşum. Ben yaşadığım tecrübeleri ve bilgilerimi aktarıyorum kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok. Cloudflarenin seoya veya trafiğe bir zararı yok. En azından bu benim tecrübe ve analizlerim sonucunda ortaya koyduğum tanıdır. Cloudflare size im under attack fırsatı veriyor. Kendi özel sunucularında dns duvarında gelen trafiği süzüp olumlu olanları geçirtiyor. Hemde bunu ücretsiz yapıyor. Bundan büyük nimet mi olur. Orta düzey bir kaç gb ı geçmeyen saldırılarda rahatlıkla kullanılabilir. Zaten profesyonel saldırı alıyorsanız mükemmel bir sunucuya geçmekden başka yapabileceğiniz birşey yok. Büyük düzeyde aylık 400 gb dan fazla trafik harcayan sitemde kullanıyorum seoda gram düşme yok 4 5 ay oldu geçeli çok fazla kezde ddos saldırılarını direk olarak kesti. En basidinden frmtr ve *** gibi günlük müthiş hitleri olan sitelerde cloud kullanıyor. Zararı olsa onlar kullanmazdı değilmi. Bu mantıkla düşenseniz bile olayı çözersiniz çok soru aramanıza gerek yok. Geçin deneyin inceleyin beğenmezseniz çıkın bu kadar basit. Domain Dns nizi değiştirmeniz yetiyor ayrılmanız için. Eksik bir cevabım kaldıysa yanıtlamak zorunda değilim aktaracaklarım bu kadar iyi akşamlar...