revolution1234 adlı üyeden alıntı

Peki neden kimse addblock un bu kadar yaygınlaştığı konusuna değinmiyor, daha doğrusu popüler olduğu ve web site sahiplerini tedirgin edecek düzeyde yaygınlaşma nedenini düşünün.

Çok hızlı bir tarayıcı mı? Siteleri gezenlere ekstra bir hizmet ya da kazanç mı sağlıyor?

Hiç biri değil sadece gezeceğiniz web sitesini reklamları görmeden gezmenize olanak sağlıyor?

Demek ki bu tarayıcıyı kullanacak kişiler reklamlardan rahatsız oluyor ki bu tarayıcıyı indirip kullanıyorlar. Kimsenin kimseye zorla reklam izletmek gibi bir hakkı olmadığı gibi herkesin de reklamsız istediği web sitesine girme hakkı vardır.

Ve yine demek oluyor ki reklamlardan rahatsız olan insan sayısı çok fazla ki, bu tarayıcı bu kadar popüler olmuş.

Reklamlardan rahatsız olmayan kişiler zaten bu tarayıcıyı indirip kullanmaz dolayısı ile de reklamları görmeye devam eder, bu da çok normaldir.

Reklamdan rahatsız oluyorsanız, Reklam olan siteye girmeyin kardeşim şeklinde bir saçma yaklaşım olamaz, ben reklam olan siteye girerim, istersem reklamsız halini izlerim istemezsem reklamlı haline bakarım bu da benim özgürlüğüm.

Ne zaman bakkala para vermeden eklemk alma, hastaneye hiç bir ücret ödemeden tedavi olma, okula hiç bir ücret ödemeden eğitim alma hakkın olur, o zaman web sitelerini de reklamsız görme hakkın olur hocam.