Karikatürname adlı üyeden alıntı

Nasıl yani? Sen bira içmeyi sevmiyorsun diye bira üretilmesi yasaklansın diyemiyorsan, reklam görmek istemediğin için site kurulmasın da diyemezsin. Bira içen vardır, üreticiler de üretir. Sitelerin de ziyaretçileri vardır, siteler de kurulur. Sen tv de dizi izlerken arada çıkan reklamı zaplayarak geçiyorsun, ama dizi devam ederken altta çıkan reklamı zaplayamıyorsun. Yada dizide yemek yerken masanın ortasına konmuş koskoca coca cola kutusunu görmemezlik edemiyorsun. Ha dersen ki ben bunları istemiyorum, o zaman diziyi izlemezsin. Web siteleri için de aynı şey geçerli. Ben reklam yayınlıyorum, eğer reklam görmekten rahatsız olan varsa benim siteme gelmesin, başka sitelere gitsin.
Web siteleri için tek gelir kaynağı reklam değil demişsin ama farklı reklam biçimlerini sıralamışsın. Tanıtım yazısı dediğin şey daha da kötü, sana gizli reklam gösteriyor :) Kusura bakma, hiç kimse bir başkasına bedavaya içerik göstermek zorunda değil.

Bak ben ne diyorum reklam yasaklansın demiyorum sanırım okuduğunu anlama sorunun var, ben addblock a karşı olan site açmasın da demedim, senin yaklaşımın bu tür cevaplar doğurur bu da uygun olmaz dedim.

Aynen senin verdiğin örneklerden gidelim, farklı reklam çeşitleri önerdiğimi söylemişsin, aynen doğru ve bunlar addblock gibi uygulamalara takılmayacak ve site kullanıcısını rahatsız etmeyecek gelir çeşitleridir sanırım bu kez anlamışsındır.

Yine senin örneğinden devam edelim, bira içmeyen birisi arkadaşlarıyla bira içilen bir mekana gittiğinde, ben bira içmiyorum siz de içmeyeceksiniz burada da bira satılmasın deme hakkı olmadığı gibi, bira içilen bir yere geldiğin için sen de bira içmek zorundasın dayatmasını kimse yapamaz, isterse başka birşey içer istemezse hiç bir şey içmeden oturur muhabbet eder :)