revolution1234 adlı üyeden alıntı
Bak ben ne diyorum reklam yasaklansın demiyorum sanırım okuduğunu anlama sorunun var, ben addblock a karşı olan site açmasın da demedim, senin yaklaşımın bu tür cevaplar doğurur bu da uygun olmaz dedim.Aynen senin verdiğin örneklerden gidelim, farklı reklam çeşitleri önerdiğimi söylemişsin, aynen doğru ve bunlar addblock gibi uygulamalara takılmayacak ve site kullanıcısını rahatsız etmeyecek gelir çeşitleridir sanırım bu kez anlamışsındır.
Yine senin örneğinden devam edelim, bira içmeyen birisi arkadaşlarıyla bira içilen bir mekana gittiğinde, ben bira içmiyorum siz de içmeyeceksiniz burada da bira satılmasın deme hakkı olmadığı gibi, bira içilen bir yere geldiğin için sen de bira içmek zorundasın dayatmasını kimse yapamaz, isterse başka birşey içer istemezse hiç bir şey içmeden oturur muhabbet eder :)
Bira içilen bir mekana başkalarıyla gidiyorsun, yani orda yapılan satışın alıcısı toplamın arasındasın. O nedenle sana kimse zorla bira içeceksin demez. Ancak tek başına gidip de bir masa işgal edersen, ve "burada bira satılıyor diye bira içmek zorunda değilim" dersen kapı önüne konursun. Üstelik bunu defalarca yaparsan, ve senin gibi onlarca kişi "bira satılan mekana geldik diye bira içmek zorunda değiliz" deyim masaları doldurusa ne olacak? İstersen aynı kahvehaneye gidip bir masaya otur tek başına, 3 gün üst üste gidip "burada çay vs satılıyor diye birşey içmek zorunda değilim" de ve hiç bir şey içme, sonra buraya gel sonucu bizimle paylaş.
Ek Olarak:
Bira içilen bir mekana başkalarıyla gidiyorsun, yani orda yapılan satışın alıcısı toplamın arasındasın. O nedenle sana kimse zorla bira içeceksin demez. Ancak tek başına gidip de bir masa işgal edersen, ve "burada bira satılıyor diye bira içmek zorunda değilim" dersen kapı önüne konursun. Üstelik bunu defalarca yaparsan, ve senin gibi onlarca kişi "bira satılan mekana geldik diye bira içmek zorunda değiliz" deyim masaları doldurusa ne olacak? İstersen aynı kahvehaneye gidip bir masaya otur tek başına, 3 gün üst üste gidip "burada çay vs satılıyor diye birşey içmek zorunda değilim" de ve hiç bir şey içme, sonra buraya gel sonucu bizimle paylaş.
Evet farklı reklam çeşitleri var, ve bazıları da dediğin gibi, AdBlock zımbırtısına takılmıyor. Ancak, sektörün neredeyse %90-95'i belki de daha fazlası adsense ve benzeri reklam platformaları ile çalışıyorken bu söylediklerinin hiç bir karşılığı yok. Eğer iş sadece doğrudan reklam bulmaya kalırsa emin ol şuanki web sitelerinin %99,5'i kapanır. Sadece bu alanda tekelleşen 3-5 site kalır, onlar da yazılım şirketleri olur, kendi reklam ağlarını kurmuş kurumsal ve tekelleşmiş yapılar olur.