Bira içilen bir mekana başkalarıyla gidiyorsun, yani orda yapılan satışın alıcısı toplamın arasındasın. O nedenle sana kimse zorla bira içeceksin demez. Ancak tek başına gidip de bir masa işgal edersen, ve "burada bira satılıyor diye bira içmek zorunda değilim" dersen kapı önüne konursun. Üstelik bunu defalarca yaparsan, ve senin gibi onlarca kişi "bira satılan mekana geldik diye bira içmek zorunda değiliz" deyim masaları doldurusa ne olacak? İstersen aynı kahvehaneye gidip bir masaya otur tek başına, 3 gün üst üste gidip "burada çay vs satılıyor diye birşey içmek zorunda değilim" de ve hiç bir şey içme, sonra buraya gel sonucu bizimle paylaş.
Olaya bence şöyle bakmalısın ;
Sen bir ziyaretçiye reklamlarıma bakmayacaksan gelme dersen ziyaretçi "Sen kimsin?" der "Senin benzerin binlerce site var" diye içerisinden geçirir ve 1 tane potansiyel müşterini kaybetmiş olursun.
Diyebilir misin benim sitem gibi başka hiçbir site yok. Google bile bunu deme riskine giremiyorken bizim haddimize değil. Google "Sen benim reklamlarımı görmek istemiyorsan , arama motorumdan yararlanamazsın!" diyebilir mi ?
Bakın şimdi bu adblock yapımcısı bunu ücretsiz yaptı milyonlarca kişi ücretsiz kullandı. Maddi bir beklentisi var mıydı ? Yoktu sonra bir bağış butonu ekledi şimdi kazanıyor. Bu adamlar birşeylerin farkındalar. Ben kullanıcılara faydalı birşeyler yapayım, kullanıcılar rahat bir gezinti sağlasın , bana para gelmesin. İnternetten para kazanmanın sırrı budur.
Para kazanmak için websitesi yapmayın. Web sitesi yapın para etsin. Eğer gerçek anlamda bu işi meslek edinen birisi , Adblock gibi bir eklentiyle batmaz çıkmaz. Bu adamın zaten bi ticari zekası vardır öyle böyle yolunu bulur.