Bira içilen bir mekana başkalarıyla gidiyorsun, yani orda yapılan satışın alıcısı toplamın arasındasın. O nedenle sana kimse zorla bira içeceksin demez. Ancak tek başına gidip de bir masa işgal edersen, ve "burada bira satılıyor diye bira içmek zorunda değilim" dersen kapı önüne konursun. Üstelik bunu defalarca yaparsan, ve senin gibi onlarca kişi "bira satılan mekana geldik diye bira içmek zorunda değiliz" deyim masaları doldurusa ne olacak? İstersen aynı kahvehaneye gidip bir masaya otur tek başına, 3 gün üst üste gidip "burada çay vs satılıyor diye birşey içmek zorunda değilim" de ve hiç bir şey içme, sonra buraya gel sonucu bizimle paylaş.
İşte ayrım burada başlıyor zaten dediğimi anlamaya başladın,
1-Nasıl ki bira satılan yerlerde bira içmek istemeyenler için farklı şeyler satılıyorsa sen de sitenin kalitesini arttırarak, gelirlerini çeşitlendirmelisin ki bra içmek istemeyenden de para kazanabilesin. Bu da yalan yanlış yönlendirmeler ile reklamlarına tıklatmak yerine kaliteli site sahibi olarak farklı gelir yöntemlerine sahip olman demek.
2-Web sitenin ziyaretçi sayısı 1 kişi değilse addblock ta mecburi bir uygulama değilse toplam tüketiciden isteyen addblocku kullanır istemeyen reklamlarını izler. Yani bira satılan hiç bir mekanın kapısında bira içmeyen giremez yazmaz di mi? :)
3-Benim bira satılan bir mekanım olsa,her gün onlarca kişi gelip masaları dolduruyor ama bira içmiyorsa, ya mekanı kapatırım, ya da konsepti değiştirir, talebe göre yön çizerim :)
Ama emin ol kimse bira içmeyen giremez yazmaz yazamaz, şimdi sen bir tecrübe et ve gel burada paylaş git dilediğin bira atan mekana ve kapıya bu yazıyı yani " BİRA İÇMEYEN GİREMEZ" yazısını asmayı teklif et, sonra gel snucu burada paylaş.
En başta da söyledim bu tamamen tercih meselesidir, isteyen kullanır bu yazılımı istemeyen kullanmaz, ben reklamlarımı izlemeyene içerik göstermem diyen bu addblock kullanıcılarını engelleyemiyorsa, bu kişilere hizmet sunmamak için sitesini mi kapatsın?