Karikatürname adlı üyeden alıntı

Sizin sitede oyun oynamak paralıymış, ücretli yapmışsınız işte :)
Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, "reklamını kendin bul". Reklamı doğrudan almak ile reklam platformaları aracılığıyla almak arasında ne fark var? İkisi de reklam değil mi? Sen reklama mı karşısın yoksa google yada benzer reklam platformalarından alınanlara mı karşısın? Söylediklerinizi bir bir kendiniz çürütüyorsunuz. Hem adblock zımbırtısını savunup hem de "doğrudan reklam al" diyorsunuz :) Bu saçma değil mi? Herkes sitesini ücretli üyelik yaparsa para verip üye olmak isteyen kaç kişi çıkar sizce? Herhangi bir haber sitesine paralı üyelik olsa kim para verip de üye olur? Bir mizah sitesine insanlar neden üye olup da para versin? Diyeceksiniz ki, doğrudan reklam al o zaman... Demek ki mevcut durumda illaki reklam yayınlanacak... Başa dönelim şimdi; web ve internet teknolojisini ayakta tutan şey reklam gelirleri mi? Evet. O zaman AdBlock ve benzeri sistemler zararlı mı? Evet. Bu kadar basit.

Ben üyelerden para almıyorum. Oyun yapımcılarından gönderdiğim üye sayısına göre para alıyorum.

Adblock varolduğu sürece ben yine ekmeğimi farklı yollarla yer miyim? evet. Adblock bana zararlı mı? hayır. Adblock kullanıyor muyum ? Evet. o zaman neden savunmayayım.

Adblock u savunuyorum. Websitesi sahiplerine de farklı yollar izlemelerinin faydalı olacağının tavsiyesinde bulunuyorum.Önceki mesajımdakiler örneklemeydi.Adblock yapımcısının sitesinde reklam yok bağış butonu var . Bazı site sahipleri alanı ile ilgili birşeyler satarak para kazanıyor vs vs. Tek gelir kaynağı reklam değil kısacası "benim açımdan"

Yoksa bir başkası 10 kazanmış 10 kazanmış beni pek de ilgilendirmiyor. Bir websitelerini ziyaret eden birisi olarak adblock u kullanıyor ve savunuyorum.