Arkadaşlar merhaba
İnanın şu anda ne kadar sinirliyim bilemezsiniz.İşimizi alamadığımız gibi giden parayı mı yanayım,üstüne geçen zaman kaybına mı?
Benim önerim şudur;
X kişi bu siteden ürün/hizmet alacak diyelim.Y kişisini buldu.X ve Y kişisi anlaştı.Anlaşma forum üzerindeki yönetici/forum adı altında takip edilebilir.X ve Y kişisi anlaşılma yapılmıştır diye konu da açılabilir.Sonra x kişi buranın ortak hesabına(havuz hesabına)+5 yada + 10 gibi farkla parayı yatırdı.Eline ne zaman iş ulaşırsa o zaman havuzdan para y kişinin hesabına geçsin?Nasıl?Yani bir yerde escrow sistemi.Emanetçi.Bu +5 +10 tl farkı yüzdelikde çevirebilirsiniz orası yönetime kalmış.Böylece x kişi ne işini eksik alır y kişi ne parasını eksik alır.
2.yol ise market kısmına giren arkadaşın post seviyesi olmalı.Ayrıca premium üyelik gibi markette ayrı bir ücret alınmalı+10 bilemediniz +5 gibi bir farkla.Yada kullanıcı geldi ilan açtı.Nüfus cüzdan fotokopisi vs... kullanılmalı.
Kusura bakmayın arkadaşlarda insanlara güvenemiyorum adamın ticaret puanı 20 lerde adam işi teslim edemiyor.Kendi koyduğu ücret kendine az geliyor nasıl bir mantıksa.İşi teslim etmediği gibi kendi koyduğu ücret tarifesinden daha fazla iş yaptığını söylüyor.
Benim önerim budur.Bunların belki maddi yükü ağır olabilir ama tamamen kullanıcı odaklı düşünüyorum.neden derseniz şikayet konusuna baktığınız zaman %100 satıcılardan şikayet var.Alıcı adı altında şikayet görmedim.Zaten öyle şey de olmaz.
Saygılarla