PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Kargo UPS ile gönderildi diyelim. Kargo size ulaşmıyor takılınca ve size hiçbir haber verilmiyor. PTT'ye gidiyorsun, benim kargo noldu diyorsun. Onlarda gümrükte kaldı diyor. İsterseniz yasal olarak alabilirsiniz diyorlar. Bu yasal işlemleri bitirince kargo kaldığı yerden devam ediyor. Eve kadar geliyor yani.

Amerika'dan getirtecekseniz Work&Travel gibi işlerin organizasyonunu yapan firma varsa oraya gidin. Onlar tüm öğrenciler Amerika'ya giderken ilk başta onlarla berbaer giderler genelde oryantasyon için. Work&Travel gidenler bilir. Oradaki görevlilerden biriyle anlaşın, telefonu getirtin. Gümrüğe takılmaz ama IMEI kırdırman gerekir. Yada giden öğrencilerle de anlaşılabilir.

Çin'den getirtecekseniz, bavul ticareti denilen olayla geliyor. 4 bavul getirme hakkı var. Çin'e bunun için giden insanlar var. Gidiyor, 4 bavul malzeme doldurup geliyor. Nette araştırırsanız bu insanları bulursunuz. Adamla anlaşıyorsun, bana şunu getir diye. Adam Çin'den gelirken onu havaalanında karşılayıp, ürünü satın alıyorsun.

Birde yabancı uyruklu üniversite öğrencileri de bu işi yapıyor. Ruslar genelde. Onları da Facebook'dan bulursunuz.

Yöntem çok yani. Hepsi yasal. Ama kargo olayı hariç, garanti falan beklememek lazım.


minik bir usb wifi dağıtıcı siparişi verdim 20 gün önce daha gelmedi :D gelseydi riske girip telefon alırdım ama çok uğraştırıcıymış teşekkür ederim cevabınız için