lostyazilim
tr.link

Editörlük Başvurusu

11 Mesajlar 1.862 Okunma
acebozum
tr.link

Addison123 Addison123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 28 / 42
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba herkese;

Yarın mail yolu ile bir haber sitesine CV'mi göndermeyi düşünüyorum yada posta yolu ilede olabilir ama internet sitesinde mail adresine gönderin diye belirtilmiş. Editörlük konusunda çok bir tecrübem yok bunu CV'de dürüstçe belirttim, konu ile ilgili olan alakamıda anlattım. Hobilerim, bildiğim yabancı dilleri, olan sertifikalarımı vs yazdım. Yarın fotoğrafımı ekleyip göndermeyi düşünüyorum. Sizler sitenize editör alırken CV'de nelere dikkat edersiniz, neyin olmasını istersiniz?

googleasistan
webimgo

hayatim53 hayatim53 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek insan tamiri ediyor
  • Konum Rize
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 339
  • Beğeniler 22 / 52
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam bir çok örnek CV vardır Google'de ajans cv örnekleri yazıp bulabilirsin kesinlikle resim olsun diğer bölümleri örnek cv de bulup değişiklik yapabilirsin

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)
Tecrübe...

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri

• Üyelik 14.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 28 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

hayatim53 adlı üyeden alıntı

Hocam bir çok örnek CV vardır Google'de ajans cv örnekleri yazıp bulabilirsin kesinlikle resim olsun diğer bölümleri örnek cv de bulup değişiklik yapabilirsin

Örnek bir CV şablonu bulup onun üzerinde değişiklik yaptım. Yarın fotoğrafçıya gidip vesikalık fotoğrafımını usbye filan atmasını rica edicem diğer türlü çok saçma bir fotoğraf olacak.

wmaraci
wmaraci

SerkanTurkdonmez SerkanTurkdonmez Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 17 / 10
  • Ticaret 14, (%100)
hakkında hayırlı olsun.. Yerel bir gazete düşünürsen sana yazarlık verebilirim.. ? pm isteyebilirsin bu konuda

Ek Olarak: Ben haber sitesi sahibi olarak bir editörün , akıcı konuşması, içten ve dürüst olmasına bakarım.. benim için ön planda bunlar var..

• Üyelik 14.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 28 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

F4dark adlı üyeden alıntı

hakkında hayırlı olsun.. Yerel bir gazete düşünürsen sana yazarlık verebilirim.. ? pm isteyebilirsin bu konuda

Daha basit düşünüyorum şuanda. Tekfliniz için teşekkür ederim. Bu haber sitesinin ofisi evime yakın olduğu için daha fazla tecrübe edinebilirim oradan.

SerkanTurkdonmez SerkanTurkdonmez Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 17 / 10
  • Ticaret 14, (%100)
rica ederim.. :) yardımcı olamadık sana
Addison123

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 28 / 42
  • Ticaret 1, (%100)
Başvurumu 1-2 saat önce gönderdim. Editör açıkları yok ama umarım kabul edilirim.

seoakcy seoakcy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek HackMORE
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 0 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
Artık habercilikte, arama motorları yüzünden bazı ketegorileri ayrılmış durumda. Google News gibi platformlar aracılığı ile yepyeni siteler haberciliğe adım atabiliyor. Ama tabiki bu aşamada Google'ın bu alanda istediği şartlar var. Bu şartlar yerine getirildiğinde çok mükemmel bir atak ile artık işlevsel olarak olarak haber yapmaya başlayabilirsiniz.

Daha önce çok ünlü haber sitelerinin Google Seo bölümlerinde görev aldım. Editörlük, sana gelen yazıyı değiştirerek siteye eklemektedir. Ama tabiki editörlüğünde bazı kısımları var, mesela Google Seo Yazarlığı, bu fazlasıyla ayrı bir platformdur ve ülkemizde pek bilinmektedir. Bir iki tane bilindik haber sitesi sadece bunu biliyor ki zaten onlar her zaman zirve konumdalar. Alexa dünya sıralamasında bile ilk 100 arasındalar. Bu alanda maaşlar ise dünya üzerinde 2000 $ civarı olduğu gibi ülkemizde son derece yüksek fiyatlarla istihdam edilebilirsiniz.

Editörlük için bazen referanslar, bazende çok önemli bir ön yazı işe yarayabiliyor. Yapacağın tek şey, üye olduğun ajanslardan haberleri takip etmek ve özgün bir şekilde girmek..

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

seoakcy adlı üyeden alıntı

Artık habercilikte, arama motorları yüzünden bazı ketegorileri ayrılmış durumda. Google News gibi platformlar aracılığı ile yepyeni siteler haberciliğe adım atabiliyor. Ama tabiki bu aşamada Google'ın bu alanda istediği şartlar var. Bu şartlar yerine getirildiğinde çok mükemmel bir atak ile artık işlevsel olarak olarak haber yapmaya başlayabilirsiniz.

Daha önce çok ünlü haber sitelerinin Google Seo bölümlerinde görev aldım. Editörlük, sana gelen yazıyı değiştirerek siteye eklemektedir. Ama tabiki editörlüğünde bazı kısımları var, mesela Google Seo Yazarlığı, bu fazlasıyla ayrı bir platformdur ve ülkemizde pek bilinmektedir. Bir iki tane bilindik haber sitesi sadece bunu biliyor ki zaten onlar her zaman zirve konumdalar. Alexa dünya sıralamasında bile ilk 100 arasındalar. Bu alanda maaşlar ise dünya üzerinde 2000 $ civarı olduğu gibi ülkemizde son derece yüksek fiyatlarla istihdam edilebilirsiniz.

Editörlük için bazen referanslar, bazende çok önemli bir ön yazı işe yarayabiliyor. Yapacağın tek şey, üye olduğun ajanslardan haberleri takip etmek ve özgün bir şekilde girmek..

Editörlük, sana gelen yazıyı değiştirerek siteye eklemektedir

Editörlük sana gelen yazıyı değiştirerek siteye eklemek değildir. 'EDİTÖR'ün siteye yazı eklemesi gibi bir durum söz konusu değil profosyonel dünyada. Editör'ün altında içerik sağlayıcılar çalışır. Editör gün içinde bir toplantı yapar ve o gün hangi konuların ön plana çıkacağını, nasıl bir yayın politikası izleneceğini içerik sağlayıcılara aktarır. İçeriklerden EDİTÖR sorumludur. Bir içerik sağlayıcı eğer hatalı bir haber yapar ve sorun çıkarsa önce EDİTÖR topun ağzında olur.
Habercilik habere takla attırmakla olmuyor. Bu işi ciddi yapanların birçoğu eğitimli ve muhabirlik tecrübesi olan kişiler. Bugün bir Ana Haber günün 1 saatinde reklam kazandırırken İNTERNET HABERCİLİĞİ 24 saat hem gelir hem bilgi aktarımı sağlar.
Webmaster forumlarında normalde içerik özgünleştirenlere de EDİTÖR deniyor ki bu yanlış bir sıfat. Bu saatten sonra değişir mi değişmez belki ama işin içinde olduğunu iddia eden birinin de bunu bu şekilde izah etmesi zaten olayın geldiği noktayı gösteriyor.
Ben medya sektöründe hemen her alanda çalıştım. TV, Radyo, Yazılı basın, İnternet Haberciliği... Türkiye'de bu iş oldukça yoz. Hemen herkes işini stajyere yığıp keyfine bakıyor. Onların da tecrübesi olmadığından ortaya çıkan işin haberle bir alakası olmuyor. Türkiye'de olan olayı yabancı ajanstan türkçeye çevirip veren insanlar biliyorum.
Bu bahsettiğin işlerin tümü ayrı uzmanlık alanları gerektiren ve uzun bir tecrübeden sonra ancak birtakım şeyler söylenebilecek konular. Yurt dışında şu yaptıklarını mesela ciddi bir haber kurumunda cv olarak göstersen seni işe almazlar. Çünkü orada herkesin bir uzmanlık alanı vardır. Onu da yaptım, bunu da biliyorum diyene freelance çalışmaya devam et derler. Burada ne yazık ki eleman alırken adamın neyinden faydalanabiliyorsan faydalan mantığı işlediği için fikir sahibi ama bilgi sahibi olmayan bir sürü insan sektörde çalışıyor. Zaten zanaat öldü, usta - çırak işi de bitti... Sırf bu ve benzeri nedenlerle artık medya sektöründe değilim. Referanslarımda NTV bile var ama bu saatten sonra çalışmayı düşünmüyorum.
Sana da tavsiyem hayatta en iyi erdem alçak gönüllü olmaktır. Mesleğine on yıllarını veren kişiler bile 'yaptım, ettim, biliyorum' derken imtina eder.
Özetle bahsettiğin şeyin editörlükle alakası yok. O webmaster forumlarında üç kuruşu denkleştirip bir haber sitesi açınca kendini medya patronu zannedenlerin uydurmasından başka birşey değil.
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al