fenix28 adlı üyeden alıntı

Peki Önerebileceğiniz bir Yöntem ve Taktik Varmı


ben de amatör sayılırım. Sitem 9-10 aylık daha. İlk açtığım zaman ben de senin gibi buraya hep bu konuları açıyordum. Hit niye artmıyor , google da niye çıkmıyorum, alexa sıralamam neden düşmüyor gibi. Bana hep şunu söylediler : " Sabır " ve "özgün İçerik"
Bir kişi söyledi kulak asmadım, iki kişi söyledi umursamadım. Ama baktım herkes aynı şeyleri söylüyor. Tamam dedim .
Site içi Seo ve site dışı seo konularını araştırdım. Forumlarda bu konularla ilgili sorular yazdım, fikir edindim. Para vererek SEO yaptırmadım. Ama bildiklerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki 20-50 liraya seo falan olmaz. Siteni google'ın gözünden düşürürsün. Profesyonel Seo hizmetleri binlerce lirayı bulabiliyor. Bu yüzden şahsen ben 50-60 liralık seo hizmetlerine güvenmiyorum. SEO konusunda bir kaç kişiye güvenirim, onu da google'a seo yazarım, ilk 3-4 kişiye güvenirim. Nedense o 50 liraya seo yapanlar siteleri google da hiç ilk sıralarda değildirler. Yanlışım varsa daha iyi bilenler düzeltsin lütfen.
Bu site işleri hep tecrübe işleri. Özgün içerik deyince millet günde 5-10 yazı girdim ama hepsi 100-150 kelimelik. Sonra öğrendim ki google uzun içeriklere daha önem veriyor. Sonra uzuunnca bir yazı yazdım sigaranın zararları konusunda. O yazı şu an google da "sigaranın zararları" ve "sigaranın zararları nelerdir" gibi kelimelerde ilk 5-6 sırada.

Kısaca sana verebileceğim tavsiyeler; sabırlı ol (şu an için istatistikleri umursama) , özgün ol (yazı içi seo kurallarını öğren ve bunlara göre yazılarını yaz), sitenin sosyal medya hesapları olsun, bir süre sonra sitelere yorum yazarak backlink al ama abartmadan .

Aklıma gelen bunlar, yanlışım varsa bilenler düzeltsinler .