Kesinlikle haklısın üstad, ama sanırım yakın zamanda bir haber sitesinde yer almadın. Ülkemizde gazeticilik ve medya sektörü tamamen değişik bir şekilde ele alınıyor, dolayısıyla da bu insanlar internet haberciliğine soyunuyorlar. Ama ayrımını yapmamız gereken iki şey var. Birisi haber siteleri, ikincisi internet haber siteleri. Milliyet, Hürriyet, Sabah gibi siteler zaten bir haber şirketidir. Tabiki gazeticiler olacak, muhabirler olacak. Ama artık yeni nesil muhabirlerin veya gazetecilerin yaptığı şey, maalesef senin zıttığını savunduğun şey! Oda takla attırmak.
Bunu elbette istemeyiz, herkes kendisi haber yapsın ama büyük yatırımlar ile desteklenen internet haberciliği yapan web siteleri var. Bunları dikkate alman gerekiyor. Çünkü bu sitelerde işler hep böyle yürüyor. Bu siteler Seo uyumlu makaler satın alarak insanların sürekli aradığı kelimelere haber yaparlar. Bu da aynı metine takla attırmak demektir, aynı zamanda AA,DHA,İHA veya diğer haber ajansları aylık üyelikler ile anlık bültenler yayınlanmaktadırlar. Bunun aynısı yayınlamak yasak olduğu için takla attırılarak yazılıyorlar. Dolayısı ile bugün muhabirlerin, gazetecilerin işleri bu oluyor. Çünkü asgari ücret ile bile gazeteci çalıştırabiliyorsun artık.

Ayrıca bahsetmeyi unutmuşum, ekleyerek bu konudaki net yorumumu da dile getiriyorum. Öncelikle senin editörlük anlayışın ile piyasanın editörlük anlayışı bir değil. Daha önce 30 personeli olan bir ajansın içinde yer aldım hala dışarıdan destek oluyorum. Editörlük demek, senin bahsettiğin şey demektir. Saygı duyuyorum ama artık sektörün gerektirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda eleman alımı yapılıyor. Sen muhabir alıp 3000 Türk Lirası maaş vermek yerine, editör adı altında personel alıp takla attırmaya eleman arıyorsan asgari ücretle birçok insana büyük vaadlerde bulunabilirsin. :)