Bu Vatikan ile Diyanet kıyaslaması saçma oğlu saçma bence. Papa denilen adam 1 milyardan fazla insanın dini lideri . Diyanet dediğiniz kurumu ise daha düne kadar bu ülkedeki müslümanların hiç biri kabul etmiyordu. Milli görüş tabanından gelenler bilir Hıyanet der ciddiye almazdık ve devletin emrinde dinle alakasız bir kurum olarak yıllardır nasıl halkın bunu kabullendiğini tartışırdık. Memuriyetten özel bir tarafı yok dini açıdan. Dünya kadar haksızlığa sessiz kalıp doğrunun yanında açıklama yapmadığını da hepimiz biliyoruz. Haktan yana olmuş olsa zaten kendisi milletin parasıyla lüks yaşamamayı tercih ederdi.

Lafa gelince bi hırka bi lokma deyip, bir ekmeğe bile muhtaç insanlardan isteği dışı alınan vergiler ile lüks yaşam sürmek iki yüzlülüktür dinle imanla alakası da yoktu.

Diyanet işleri başkanı denilen memura uçak yakıştıran varsa buyursun kendi cebinden bağış yapsın isterse uzay gemisi alınsın, ama tutup da vergilerle babasının parasını harcar gibi jestmiş cartmış curtmuş deyip uçak alamazsın. Yine vergilerden uçak alınmasını da hoş göremezsin. Devletin harcadığı her kuruşta bu ülkede yaşayan %100 ün hakkı var. Gelirken adil düzen getirecem diye gelip o çok çemkirdiği banka boşaltanlardan devletin parasını har vurup harman savuranlardan zerre farkları kalmadı. Hatta bu ülkenin en kötü döneminde bile bu kadar pislik yaşanmamıştı.

Mehmet Görmez'in davranışlarından dolayı devletin kasasından yediği tek bir lokmayı içtiği tek bir yudumu dahi helal etmiyorum kendi adıma.