konuyu açan arkadaşın görüşlerine kısmen katılmakla birlikte serbest piyasada böyle bir düşüncenin hakim olmasını yanlış buluyorum.

şöyle bir şey var, klon açmak zor değildir. yapılan projenin benzerleri daha önce yapılmış ise, yeni yapılacak klon projenin analiz süreci önemli derecede kolay olacaktır. fikir ortadadır, tek yapılması gereken fikri gerçekleştirmek, yani kodlamak ya da hazır bir yazılımı 5 dakikada kurmak. ancak asıl iş bundan sonra başlamakta. ciddi bir emek isteyen ve sabır isteyen asıl süreç bundan sonra başlıyor. girilen sektörde ciddi rakipleriniz varsa bu sürecin zorluğu dahada artmaktadır. ancak farklı bir şeyler sunabilirseniz zaman içinde sizi takip eden insanlar olacaktır. mesele bu farklılıkları yakalamak olacaktır.

forum açma üzerine bizimde bazı düşüncelerimiz var, say.ac ekibi olarak serbest piyasayı belli başlı forumlardan takip etmekle beraber, sosyal medyadan da sürekli takip halindeyiz. yapılmış olanı yapmak yerine bazı farklılıkları olacak, farkları ile ortaya çıkan projeler, aynı kulvarda yarışan, rekabet eden diğer projelerin de gelişmesine ve yeni, benzer projelerin de çıkmasına vesile olacaktır.

örneğin, facebook.com u yenilik yapmaya iten en önemli şey, rekabettir. eğer sadece insanlar facebook.com u kullanmak zorunda kalsaydı, facebook bu kadar kendini geliştirmezdi. geliştiremezdi demiyorum, geliştirmezdi diyorum. işte bu iki kelime arasındaki fark rekabetin bir güzelliğidir.

sonuç olarak eğer bir girişimde bulunulduysa zaman içinde serbest piyasa bu girişimi yargılayacak ve kararını verecektir.

esasen bu wmaraci.com konusunda yazılan çizilen herşey yargılama sürecinin bir parçasıdır.

saygılarımla.