Bir önceki konularımızı:
Başarıya en kısa yoldan ulaşmak
Başarıya en kısa yoldan ulaşmak - 2
olarak yayınlamıştık.
SEO 'ya yeni başlayan arkadaşlar için öğrenme evresini daha kısa sürede, daha verimli tamamlamaya yönelik tecrübelerimin ilk 2 serisini paylaşmıştım.

Bu konumuzda da öncekiler gibi başarıya zamanı tasarruflu kullanarak ulaşmanın nasıl olması gerektiği ile ilgili tecrübelerimi paylaşacağım.

Paylaştığım ilk 2 seri "bilgi birikimi" ile alakalıydı.Bu seferde biriktirdiğimiz bilgileri verimli şekilde uygulamaya/pratiğe dökmeyi aktaracağım.

SEO çalışmalarında belirli rutinler vardır.Bu rutinler ikiye ayrılır.

1) Sıralamada yükselmek için yapılan çalışmalar
2) Bu çalışmaların yada irademiz dışında gelişen olayların istatiksel fayda-zarar analizi

Bu saydığım iki madde her gün düzenli olarak yapmanız gereken rutinlerdir.
İrademiz dışında gelişen olayların ne olduğunu biraz daha açmak istiyorum.Tahminimce bazı arkadaşlar bu kısmı anlamakta zorluk çekecektir.
İrademiz dışında gelişen olaylar; bizim yaptığımız çalışmalar dışında sitemize yapılan çalışmalardır.
Bu çalışmalar yararlı yada zararlı olabilir.

Örn:Güzel bir içerik paylaşmışsınızdır ve başka siteler bu içeriği sizin kaynağınızı belirterek paylaşmıştır.Bu durumda backlink almış olursunuz ve o sitenin kalitesi oranında siteniz fayda görür.
Örn:Sitenizi saçma-sapan adresler üzerinden yönlendirilen botlar ziyaret etmiştir.Bu zararlıdır.Çünkü hem doğal olmayan bir yönlendirmedir hemde gelen bu botlar sitenizin ziyaret süresini kısaltacaktır.

Bu tür gelişmeleri rutin olarak her gün takip etmeli ve (burası önemli*) bu işlemlerin hepsini belirli bir süreye sığdırıp, çok özel durumlar olmadığı sürece belirlediğimiz sürelerin üstüne yada altına inmemeye gayret etmeliyiz.

Dolayısıyla bu işlemler için muhakkak bir webmaster ekipmanımızın olması gerekir.Bu ekipman daima elimizin altında olmalıdır.

Sizlere kendi ekipman çantamdan bir şey göstermek istiyorum.
Adı: Yer imi | İşlevi: Olmazsa olmaz.



Bu şekilde lazım olan her şey elimin altında oluyor ve kısa sürede ulaşıyorum.
Yer imleri candır.Adres yazma zahmetine girmeyi ve kısa sürede ulaşmayı bir yana bırakın, unuttuğunuz işlemleri de size hatırlatmakta üstüne yoktur.

Bu klasörleme ve sıralama tamamen benim stilimle alakalı.Kesin böyle olması gerekmez.
Kişisel ve Ekstralar dışında hepsi SEO için tahsis edilmiştir.
Belki bu ikisi ne işlev görüyor gibi magazin soruları sorabilirsiniz :)
Kişisel 'de okumaya yeltenip de yarıda kalan makaleler, daha sonra incelemek üzere kaydettiğim sayfalar, bana ait siteler, düzenli takip ettiğim siteler, sıkıldığımda dinlemekten zevk aldığım müzikler yada oynamaktan kıvanç duyduğum oyunlar var :)
Ekstralar 'da da yine rutin olarak değil de arada bir göz gezdirdiğim siteler bulunuyor.



Bunların hepsi bir anda oluşmadı tabi.Zamanla ekle-sil yaparak bu hale geldi.

Hepsi tecrübelerle sabittir.Başlarda ben de düzensiz hareket ederdim.Örneğini verdiğim yer imlerini kullanmadan önce girmek isteyip de adını unuttuğum siteleri uzun uğraşlar sonucu bulmaya çalışırdım.

Bazen bu siteler düzenli girdiğim siteler olmadığı için adres çubuğuna böm böm bakar ilham gelmesini beklerdim :D

Şimdi bir siteyi beğenmişsem direk kaydederim onu.Aradan aylar bile geçse ben onu bulmak istediğimde elimin altında olsun.Hiç belli olmaz o siteye ne zaman mecbur kalacağınız.O gün geldiğinde pişman olmaktansa, bugün gerekeni yapar ve yine o gün geldiğinde kendimi bir fincan neskafe ile ödüllendiririm.

Serimizin başından bu yana teknik bilgiden çok, bu bilgileri daha kısa sürede elde etmeye yönelik neler yapılması gerektiğini aktarmaya çalıştım.
Anahtar kelimemizi "zaman" olarak belirlemiştik.Düzenli ve disiplinli çalışmak ve akabinde başarıyı yakalamaktı amacımız.
Önceki konularımızda öğrenme evresini verimli bir şekilde ilerletmek, bu konumuzda da uygulama aşamasında verim sağlamanın yollarını göstermeye çalıştım.

Bir sonraki yazımız:
https://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu/basariya-kisa-yoldan-ulasmak-4-a-239268.html]