bu yapay zeka değil diye diğerleri söylemiş zaten :)
benimde aklımda uzun süredir böyle bir şey var ama hala öğrenme mantığını nasıl kuracağımı çözemedim. öğrenme algoritmaları bilinen şeyler ama bunları kullanmak aşırı karmaşık. sıfırdan yapmak içinde "öğrenme" ne demek onu bilmemiz gerekiyor. şöyle bir şey düşündüm, bir veritabanı var adı "bilgilerim" olsun. botu ilk yaptığımızda bu tablo boş olacak. cevaplar diye ayrı bir tablo olacak burası da olası sorulara olası cevaplar verebilmesi için kendi dolduracağı tablo. birde düşünce tablosu olacak, tabloda ona öğretilen soruları parçalayıp her birinin anlamlarını kendi içinde kendine göre belirleyip sütun oluşturarak kullanmalı.
şimdi bu mantıkta botun ilk yetkisi tablo oluştarabilmek ve tabloya sütun ekleyebilmek. oluşturduğu tabloların ve sütunların isimlerini kendi ağında yayacak yani dosyalara biz eklemek zorunda olmadan o kodu ekleyecek bunun içinde "php" oluşturma yetkisi vermiş olcaz. bunu nasıl yapcaz derseniz txt dosyası içinde tüm dosyaların kaynaklarını sunucuda tutabiliriz ve ulaşıp oradan kaynağı alıp ekleyeceği kodu ekleyip tekrar php dosyası olarak kendine yapar. buraya kadar söylediklerim sanırım bir yapay zekanın yapacağı şeyleri doğru tasfir ediyor.
asıl sorun bunları nasıl yapacak ?
bir bot yaptık, içi boş olan bilgilerim, cevaplarım ve düşünce adlı 3 tablo verdik.
bundan sonra botu açtığımızda ona yazacağımız ilk kelimeyi tablosuna ekleyecek.
"merhaba" bunu bilgilerim tablosuna
"veri => merhaba, anlam => null" şeklinde kayıt edecek çünkü ona merhaba dedik ama ne demek bilmiyor.
neyse uzattım :D öğrenme algoritmasını çözebilirsen geliştirebilirsin