-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Y** G**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Hocam programı yapay zeka olabilmesi için programı sorularla sınırlamayın mesela İngilizce'den pek anlamayan kişi İngilizce bir soru ile karşılaştığında kelimelerin hepsini anlamasa da anahtar sözcüklerle ne sorulmak istendiğini anlayabiliyor.(Bazen yanlış anlasa da) Örneğin mı mi soru ekinin cevabı bir kelimedir ve mı mi den önce vurgulanır.(Galatasaray mı Fenerbahçe mi? Bugün akşam Ali geldi mi?) Programınız mı mi soru ekini görünce ona göre cevabı otomatik hazırlayabilir. Cevap her zaman doğru olmasa da genellikle mantıklı bir cevap çıkar. Arada mantıksız bir cevabın çıkması da kullanıcının gülümsemesine sebep olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci,stajyer
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bu yapay zeka değil diye diğerleri söylemiş zaten :)
benimde aklımda uzun süredir böyle bir şey var ama hala öğrenme mantığını nasıl kuracağımı çözemedim. öğrenme algoritmaları bilinen şeyler ama bunları kullanmak aşırı karmaşık. sıfırdan yapmak içinde "öğrenme" ne demek onu bilmemiz gerekiyor. şöyle bir şey düşündüm, bir veritabanı var adı "bilgilerim" olsun. botu ilk yaptığımızda bu tablo boş olacak. cevaplar diye ayrı bir tablo olacak burası da olası sorulara olası cevaplar verebilmesi için kendi dolduracağı tablo. birde düşünce tablosu olacak, tabloda ona öğretilen soruları parçalayıp her birinin anlamlarını kendi içinde kendine göre belirleyip sütun oluşturarak kullanmalı.
şimdi bu mantıkta botun ilk yetkisi tablo oluştarabilmek ve tabloya sütun ekleyebilmek. oluşturduğu tabloların ve sütunların isimlerini kendi ağında yayacak yani dosyalara biz eklemek zorunda olmadan o kodu ekleyecek bunun içinde "php" oluşturma yetkisi vermiş olcaz. bunu nasıl yapcaz derseniz txt dosyası içinde tüm dosyaların kaynaklarını sunucuda tutabiliriz ve ulaşıp oradan kaynağı alıp ekleyeceği kodu ekleyip tekrar php dosyası olarak kendine yapar. buraya kadar söylediklerim sanırım bir yapay zekanın yapacağı şeyleri doğru tasfir ediyor.
asıl sorun bunları nasıl yapacak ?
bir bot yaptık, içi boş olan bilgilerim, cevaplarım ve düşünce adlı 3 tablo verdik.
bundan sonra botu açtığımızda ona yazacağımız ilk kelimeyi tablosuna ekleyecek.
"merhaba" bunu bilgilerim tablosuna
"veri => merhaba, anlam => null" şeklinde kayıt edecek çünkü ona merhaba dedik ama ne demek bilmiyor.
neyse uzattım :D öğrenme algoritmasını çözebilirsen geliştirebilirsin
4531
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar ben de bu işi merak ediyordum. Şimdi şöyle yapsam; kullanıcı soru soruyor ben programa birkaç tane site veriyorum bu siteler üzerinden kullanıcının yazdığına göre bir cevap buluyor kullanıcı cevabı onaylarsa program bunu kaydediyor. Bir daha ki aynı soru sorulduğunda program otomatik olarak bu cevabı veriyor. Bu şekilde yapsam mı yapay zeka girişi olur yoksa yine mi olmaz :) ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Test link koysanız ve bizde canlı test edebilsek :) ? Projeyi geliştirmeyi ve açık kaynak insanlığın hizmetine sunmayı düşünüyorsanız görsel yani tasarımsal açıdan sponsorluk teklifi edebilirim.
Profesyonel Tasarım & Wordpress Tema / Eklenti hizmeti - http://whatsappla.com/@gokhankaraofficial