JackRose adlı üyeden alıntı

Merhaba hocam,
Adsense reklam yayınladıgım yaklasık 20 sitem var.
1. maddede belirttiğiniz şekilde hiçbir yeni kanal eklemeden uzun süredir farklı sitelerde yayınlıyorum ve her ay ödeme alıyorum. Kanal eklemeden yeni kod alıp diğer sitelerde yayınlamaya dair ne gibi sakıncası olabilir ?

2. maddede belirttiğiniz menü altında reklam olarak; 1 ayı aşkın süredir sitelerimden birinde ana menü altında reklam yayınlıyorum ve menü dropdown menülerden oluşuyor. yani doğrudan adsense reklamının üzerine sub menüler açılıyor. Henüz ban yemedim. sizin buna dair ban tecrübeniz oldu mu ?

Teşekkürler


Her site için bir kanal oluşturmak:
1_Sitenin size ne kazandırdığını görebilmeniz açısından iyidir.
2_Herhangi bir ban durumu olduğunda durumu daha kolay toparlamanızı sağlar. Bu nedenle, reklam kanallarını birbirine karıştırmak iyi değildir.
Diğer konuya gelecek olursak, şöyle bir durum var: Normal şartlarda, Bir reklamın reklam olduğunu dahi belirtmek gerekir. Aksi halde insanlar yanılır - şaşırır, tıklar, Google bunu istemez. Hatta reklam renginin, sitedeki renklerle aynı bile olmaması gerekir. Değil ki menü altına reklam eklemek, reklamı menü gibi gösterir, yanılan insanlar tıklar; bunu Google amca istemez. Zaten o reklam konuyu aşağı ittiği için de tercih edilmiyor. Şimdiye kadar banlanmamış olmanız hitinizin azlığı ile alakalı olabilir; ama banlanmayacağınız anlamına gelmez. (Hitiniz az mı çok mu bilmiyorum ama, Google sizi banlamak için kazancınızın durumuna da bakar. Az kazanıyorsanız banlamaya gerek duymuyor genelde. Ama çok kazanıyorsanız dikkat çekiyorsunuz; her şeyi göz önünde bulundurmanız gerekiyor)