thersevo adlı üyeden alıntı

Bence ziyaret edin den kasıt videoyla ilgili ilgi çekici yorum atın bizzat reklamınız olur.Yani girip oraya lütfen abone olun ziyaret edin yazarsan adam okur geçer niye yapsın ki yani ortada sebep yok ayrıca böyle reklamda hoş olmaz rahatsız edici spam gibi bişey olur.Ama öbür türlüsü Mesela benim bu sayede tanıdığım bir çok kanal var ben "nasıl yapılır ?" videoları izlediğimde genelde altında Poradol mudur Paradol mudur nedir o adamın yorumlarını görüyorum yada bi müzik dinlediğim de hep altta belli başlı kanallar yorumlar atmış ve ziyaret edin görün diye reklam değil bizzat içerikle ilgili yorumlar atmış işte "eline sağlık", "şöyle yapsak olmazmı?" , "güzel olmuş saol." gibisinden.eğer sende çok video izliyorsan hiç bir videodan yorumunu esirgeme derim.

Anladım. Yani "arkadaşlar bana da abone olun" yerine "eline sağlık" gibi yorumlar yapmam daha mantıklı olur demi?

ewin adlı üyeden alıntı

Benim de YouTube kanalım var. Ben şu programları kullanıyorum ve en iyileri olduğunu düşünüyorum
Video çekme programı: Fraps
Video düzenleme programı: Camtasia Studio
Video renderleme(boyut küçültme)programı: Format Factory

Fraps ve Camtasia Studio kullanıyorum şu an(kurcalıyorum daha doğrusu). Format Factory ilk defa duydum genelde XFire Encoder'la sıkıştırıyordum ama ona da bakayım.

digi dükkan adlı üyeden alıntı

Youtube'a destek amaçlı Twitch yayını da yapabilirsiniz. Örneğin GTA'yı ele alalım, ana görevlerin videolarını Youtube'a koyarsınız, Twitch'de de serbest modda oynarsınız. OyunDelisi, Orkun Işıtmak, MuratAbiGF, Turuncu Levye, PintiPanda gibi artık kendini kanıtlamış kanallardan ilham alabilirsiniz.

Esinlenmeyi istiyorum sonuçta onlar o şekilde tutturduysa vardır bir sebebi ama bu sefer de gelen yorumlarda "özenti hahaha" gibi şeyler olacak diye çekiniyorum.

GBMedya adlı üyeden alıntı

Ve Youtube Kanalı olan / Olacak kişiler okusun

Eğer ki oyun kanalı açıcaksan mutlaka bana PM at dostum.
Sektörde sana yardımcı olabilirim. Yeni bir kanalım var, içinde kendi çektiğim 90 'a yakın oyun videosu.
Genelde tek oynadım. Eğer ki kanal açarsan beraber farklı oyunları oynayıp, kendi kanllarımıza atarız. Bu arada, birkaç da bilgi vereyim.

İlk kanalım Almanca bir kanaldı ve yaklaşık 300-320 bin aboneye sahipti. 2 ortak açtık daha sonradan bazı
nedenlerden kanalı ünlü bir youtube grubuna sattık. Şimdi ki kanalım tamamen oyun, teknoloji, podcast kanalı.
Yani aynı konularda videolar çekeceğiz seninle. Sponsor bulmak çok zor değil. Ancak bazı yerlerde tanıdıgın da olmalı.
Ben oyun kanalımı açtıgımdan sonra, ilk 100 aboneyi gördüm ve 300 abonede, bir yerlerden bi şekilde,
Logitech kamera ve Kulaklık hediye edildi. Daha sonradan iş ciddiye bindi, sponsor vs. olunca, laptop konusunda da
yardımcı birilerini buldum. Sektörde yani Youtube'da tutunabilmen için birlik olabileceğin
birilerine mutlaka başvur, Tanıdıgın mutlaka olsun Imm bide, Ne kadar çevre o kadar abone demektir, Yani seninle beraber video çekmek var, bide tek video çekmek var.

Kanalın gelişim süreci için yaklaşık bi 12 ay - 1 sene gözden çıkarman lazım.
Ben 90 video attım ve şu anda 700 civarı abonem var. Aboneler zamanla artıcaktır.
Sabırlı olmak bu işin fıtratında var, sabırsızsan boşa youtube'da uğraşma. Kayıt yapmak için, mutlaka sağlam
mikrofon al, veya Logitech G230 ile başla. Apextone Umc-20 ile kayıt yapıyorum ben, Podcast yaptıgım için, Kayıt için Capture programları, Capture Card'lar var. Aynı zamanda Oyunlar için Sağlam PC varsa
Fraps idealdir, onun dışında da ;

Video Edit : After Effect / Sony Vegas / Adobe Premiere
Ses için : AudaCity
Capture / Kayıt için : Capture card / Fraps / En Kötü : Bandicam

Oynadığın Oyun varsa bana PM'den yazarsan konuşalım bi. Her konuda destek olabilirim. Bana yazman yeterli, iyi forumlar

Edit : İngilizcen var ise, Türkiyede Youtuber'im diye sürünme En Kral Türk Youtuber taş çatlasa reklamdan 1-2 Bin kazanır.
Sponsorlardan götürüyo hepsi işi. İngilizce kanal açabilirsen kazancın ve kitleyen x2 olacaktır.

Önerilerin için teşekkürler. Tek başıma açacak olsaydım seninle iletişime geçerdim mutlaka ancak bu konulara ilgili bir arkadaşla açmayı planlıyoruz. Ona da sorduktan sonra sana geri dönüş yapsam daha iyi olur sanırım.