kramper adlı üyeden alıntı

Dediğiniz şekilde ilerlersek bu iş olmaz, site açılacak zaten ilk 1 ay google anca tanır siteyi. Siz tanıtımınızı nasıl yapacaksınız müşteriyi nereden bulacaksınız?


Aslında bunu firma olacaksınız sizinde bilmeniz gerekiyor ama kendi çapım ve düşüncelerimle cevabımı ileteyim. :)

1- İş illaki olur çünkü bu sektöre girerken her işte olduğu gibi kazanmanında kaybetmeninde olduğunu biliyorsunuz aslında. Sabır ve emeğin olduğunuda. Wm aracında üyeliğiniz olduğuna göre bu tür konuları duymuş veya görmüşsünüzdür.

2- Google hariç Tanıtım yapmayacakmısınız sitenizi , illaki reklam vermeniz gerekecek. Tamam reklam vermediniz , tanıtmadınız hiç yoksa ücretsiz olarak webmaster sitelerine konu açarak müşteri çekmeye çalışacaksınız. (bu arada firmanızı açıyorsanız belirli bir bütçeyi gözden çıkartırken illaki geri dönüş olacağını düşünerek reklam ücretinide gözden çıkartmanız %90 doğaldır ve gerçektir.)

3- Eğer bir firma açacaksınız daha önce zaten bu işleri ücret karşılığından yani müşteri bularak yapmış olduğunuz %95lik bir ihtimaldir. Eski müşterileriniz varsa google ile alakalı bir sorununuzun olacağını pek sanmam. Ayrıca biliyorsunuzki tasarım değiştirmek bile google gözünde bazen sorunlar ve gerileme yaratabiliyor.

Şahsen çok şükür hiçbir sitem olmadan güzel gelirler elde ettim , güzel dostluklar sohbetler vede müşteriler. Önemli olan işini hakkını vermek , sağlam teslim ederek müşteriyi sürekli daim kılmak. Müşterilerim mevcut. Yeri gelir şuan tema bekleyenide script bekleyenide. Sizin için bilemem ama reklam bile vermezseniz tekliflerinizi ücretsiz sunarak işletmelerden bile iş alabileceğinizi umuyorum.

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Yanlış anlamayın hocam; googlede 1. sırada yer alsanız dahi, kullandıgınız tema özel bir tema değilse, size iş vermezdim.
Bu yüzden @Melih arkadımıza aynen aktılıyorum.
Bu düşünce tamamen bir müşteri düşüncesi olarak yazıldı.


Bakın hocamızda katılıyor ve unuttuğum cümleyi eklemiş onunda altını çizelim , bu arada amacımız sizi düşürmek veya tartışma çıkarmak değil aksine size destek olmak bilginize hocam.

Teşekkür ederim bu arada @Mağara Adamı :)