Uzun zamandır SEO konusunda kendimi geliştirmek için uğraşıyorum. Açıkçası çok uzun zaman olmadı. Buna rağmen çok çalışma ve gayret ile oldukça iyi bir SEO strateji altyapısına sahibim. Sahip olmadığım tek şey tecrübe!

Şöyle bir durum var ortada. Faydalı backlink bulmak ciddi problem. Kaliteli sitelerden backlink almak isterseniz sağlam fiyatlar çekiliyor. Kısa bir tanıtım yazısına 200-250 tl fiyat istiyorlar. Footer reklam için ayda 150-200 tl oda sadece tek anahtar kelime için.

Haber sitelerinin çoğu çöpe dönmüş durumda ki haber sitelerinden gelen backlinklerin etkisi ciddi anlamda sınırlı. Çünkü Google biliyor ki en popüler ve güvenilmez backlink kaynağı haber siteleri. Hatta gelirlerinin ciddi bir kısmı da buna dayalı. Üstüne üslük birde yönlendirme ile link veren sitelerde varmış. Öyle duydum şimdi firma belirtmeyelim.

Paket backlinkler tanıtım yazısı altında daha geçen sene kurulup sayısız link basılmış siteler ile dolu. Forum backlinklere 2 tane uyduruk tanıtım yazısı ekleyip 50 siteye kopyalıyorlar ki onlarında çoğunun adı forum sitesi birde kıyafeti. İçinde forumluk bir olay yok. Tema forum teması.

Bunlara 1000 lira harcayıp aldığınız linklerin faydası oluyor elbette ama ne kadar kalıcı orası muamma! Diğer kalitelilerden link alsak tanesi 200-250 tl den 1000 tl ye ancak 4 - 5 tane tanıtım yazısı alırsın.

Tabi denemedim belki de bu 4-5 tane kaliteli backlink diğer 1000 tl lik içi boş linklere bedelde olabilir.

Kısacası gerçekten bir siteyi sadece backlink ile değil tabi bunun tanıtım yazısı var, banner ları var, yorum linkleri, güncelliği vs derken rahat bir 10 bin harcarsınız. Ama kalıcı olur mu olur tabi yükselebilirseniz.

Alakasız sitelerden onlarca tanıtım yazısı almanın yoksa bilmem kaç PR li haber sitelerinden tanıtım almanın faydası var var ama... Öyle o kadar da değil.

Ucuz falan aldırmadan çok sayıda güzel link alınabilir mi? Olabilir tabi ki. Ama ben sadece 23 tane linkle tepeye oturan (1. sayfa 1.sıraya) üstelik dışarı çok sayıda dofollow link veren üstelik verdiği link sayısı 90 küsür aldığı link sayısı 20 küsür olduğu halde yerinden aylardır kıpırdamayan siteler de biliyorum.

Bu da demek oluyor ki evet backlink halen önemli ama sadece backlink değil olay. Sadece backlink ile yükselen yok mu? Var var ama daha iyisi olmadığı için yükseliyor. yarın içi dışı sağlam organize edilmiş gerçek bir site geldiğinde bir daha kolay kolay vermemek üzere 1. sırayı alacaktır.

Aklımdakileri sesli düşünerek paylaşmak istediğimden buraya yazdım. Olur ya belki karşılıklı farklı fikirler ortaya konur.

Saygılarımla