Kişisel görüşüm şu; en değerli trafik doğrudan gelen trafiktir. Nedeni de şu; bir siteye doğrudan gelen ziyaretçi o sitede ne olduğunu bilerek ve daha önceki ziyaretinde memnun kaldığı için gelmiştir. Kanımca söylediğiniz sitede kalma ve daha fazla sayfa görüntüleme konusunda doğrudan trafik diğer kaynaklardan çok daha yüksektir. Aramadan gelen ziyaretçi genelde aradığı şey tek bir sayfada olduğundan dolayı o sayfada aradığını bulur ve geri gider. Aynı şekilde, sosyal medyada yapılan bir paylaşım ziyaretçinin ilgisini çeker, ziyaretçi o içeriği görmek için tıklayıp siteye gelir, o sayfadaki içeriği görür ve tekrar sosyal medyaya döner.
Ben kişisel olarak kendi çevremdeki insanlara sitemi masaüstü girişlerde sık kullanılanlara, mobil sürümde ise anasayfaya eklemelerini öneriyorum. Yukarıda söylediklerim benim kişisel düşüncelerim, ama bunu destekleyecek yada karşıt argümanlar, bilimsel veriler var mı yok mu onu öğrenmeye çalışıyorum.

Ayrıca doğrudan ziyaretçiler gelmesi demek sizin sitenizin belirli bir alanda otoriter olması alamına da gelir. Bunu da yabana atmamak lazım.