nettebugun adlı üyeden alıntı

Belki gereksiz olacak şimdi bu:
Ama yine de teşekkürler. Sahiden de merak ettiğim bir şeydi ve şimdi daha fazla ikna oldum.

Naçizane bir ekleme yapmak isterim. Birkaç ay önce yanlışım yoksa bir belgeselde izlemiştim. Bu siteler, forumlar, bloglar çoğalıp banner reklam olayı arttığında, ekseri sağ tarafa yerleştirilmiş. Kullanıcılarda ise geçen süre zarfında alışkanlık oluşmuş ve sağ taraftaki reklamları tıklamama eğilimi gelişmiş. Böyle olunca sol tarafa konulanlar daha cazip hale gelmiş. Tabi bu her ülke için geçerli değil. Nat Geo'da izlediğime göre ABD ya da Kanada'daki kullanıcılar için geçerli olabilir. Yani Türkiye için böyle bir tezi kabul etmek doğru olmayacaktır.

Emeğinize sağlık, teşekkürler...

Alfabenin soldan sağa ya da sağdan sola okunduğu kültürlerde değişim gösterebilir. Genel olarak sağ tarafa reklam yerleşimi sanırım bizde de oldukça dikkat çekiyor. Şahsen kişisel alışkanlığım da genelde bu şekilde. Sola reklam koyduğumda orada eğreti duruyor hissi veriyor. Zaten genelde bir header, bir sağ kare reklamı ve içerik başlangıcı reklamı kullanıyorum.
Verdiğiniz değerli bilgi için teşekkürler.