Eflaki adlı üyeden alıntı

Tabi dedikleriniz doğru. Ancak ben de reklam alacağım sitenin Trust Flow değerine ve Domain yaşına çok dikkat ederim. Çünkü ziyaretçiden önce Google için siteme verilen değer benim için önemli. Zaten ben kişisel blog tuttuğum için ziyaretçiden çok takipçi kazanma taraftarıyım. Yani dolaylı olarak dedikleriniz farklı alandaki sitler için geçeri. Bir çok Kişisel Blog yazarı ise ziyaretçi endeksli değil takipçi kazanma taraflı sitesini yazar. Oradan gelir elde eder mi? Elbette hatta birçok teknoloji sitesinden de güzel gelir elde ediyor gibi.

Ama şu da bir gerçek ki dediğiniz gibi tam olarak bir ölçüm sistemi yok maalesef.


Dediklerinize katılıyorum. Şu da var; mesela site açanların çoğu - ki ben de satış yaparken bazen yapıyorum - değerli ve çoğu 1 yıllık reglenmiş yeni domainleri satar. Araştırırken iyi bir domain düşürür. Domaini satsa tek başına düşük gelir getireceğinden bir Wordpress altyapısıyla bunu site haline getirir ve satar. Bu domainlerin de birçoğu Trustrank ya da Alexa ya da X sistemde kıymetli olan domainler. Fakat bu biraz cepten yemeye de alıştırıyor. O domaini sizden önce kullanan kişi bir noktaya getirmiş ama siz sadece boşa düştüğü için o noktadan başlamışsınız. Bu biraz da nasılsa değeri var Google gözünde diye performansı da düşürüyor açıkçası.
Kaldı ki Pagerank için de örneğin genel kullanıcıya artık güncelleştirmelerin açılmayacak olması da biraz bu alternatif ölçümlere itti insanları.
Sonuç olarak adam da yaptığı şeyin nereden nereye geldiğini öyle ya da böyle görmek istiyor tabii ki. Özellikle e-ticarette genel kabul gören sistemler arıyorlar.
Mesela çok açmadan şöyle kısaca birşey söyleyeyim; Trustrank belki bu sistemler içinde kaliteli içeriğe daha direkt etki eden bir sistem ve Alexa'ya nazaran daha zor alt edilebilir görünse de, bugün birtakım kodlamalarda karakter tablolarında kullanıcının farkedemeyeceği ama Google tarafından orjinal içerik olarak görünebilecek ayarlamalar tapmak kolay. Aynı makaleden bile onlarca değişik ve orjinal içerik üretimi yaptığınızı Google'a gösterip ekstra Trustrank sağlayabilirsiniz. Yani adamlar çalışıyor ama hırsız da boş durmuyor bu arada :)
Kolay gelsin.