-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ekonomist
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Arkadaşlar Merhaba Sizden biraz hem bilgi hemde tavsiye almak için yazıyorum. Dün gece Siteme bir yüklenme oldu benim kontrolümde 100-200 kişi online oldu bir anda. Bu hosting firmam tarafından gözlemlenmiş ve hemen suspend çekilmiş CPU yu aştığımdan ötürü.. hosting paketimde aylık trafik 20GB. Daha sonra aradılar görüştüm ve CPU yu aştığım için kapatmışlar bende 100-300 ziyaretçi ile aşılacak bir şey mi ki bu CPU diye sordum onlarda Sitemin Joomla Olduğu için aşırı Cpu yediğini söylediler..
Şimdi Sizden Sormak istediğim CPU Aşmamak için ne yapmalıyız? Siteyi nasıl optimize edebiliriz? Artı Joomla Gerçekten aşırı mı kasıyor? CPU için en ideal sistem hangisi WP bu durumda nasıl acaba?
Bu uzun yazıyı okuyup cevaplayacaklara Teşekkürler.
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Joomla! gerçekten yüksek oranlarda CPU tüketebiliyor.
Joomla!'da CPU tüketimini azaltmak konusunda bir bilgim yok ama Wordpress 'de W3 Total Cache ve WP Spuer Cache eklentileriyle önbellek kullanımı sağlanıyor ve tasarruf edilebiliyor. Hosting'i kimden alıyorsun? Belki de biraz daha para verip yada aynı fiyatlara daha çok cpu' kullanımına izin veren firmalar tercih edebilirsin. Hiç sorun yaşamak istemiyorsan sunucu kiralayabilirsin ama bu çok pahalıya mal olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Y** U**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Yerel sunucuda can sıkıntısına Dle, WP, Joomla, Drupal kurup denemiş birisi olarak söyleyebileceğim tek şey içlerinde hiçbirinin Dle kadar çabuk tepki vermediği idi. Konunun uzmanı değilim ama sanki Dle yüksek hitli siteler için en az CPU kullanan uygulama gibi.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Ne ekersen onu biçersin
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
Primary school teacher
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
aslında sitenin ne amaçla kullandığın daha önemli eğer çok fonksiyonelli bir site kullanıyorsan wordpress e ekleyeceğin kodlar ve eklentiler de joomla kadar cpu harcamana neden olur siten imzandaki siten ise joomla bunun için gereksiz wordpress kullanman daha mantıklı cpu konusunda da internette bir çok yazı ve güzel tavsiye var hepsini denemelisin ancak şöyle bir şey de var her geçen gün daha yüksek cpu ya ihtiyacın olacak o yüzden ya premium host al yada vds/vps
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ekonomist
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
arkdaşlar Cpanelde kendi sitemizin kullandığı CPU miktarını görebilir miyiz? bir de traffik ile cpu aynı şey mi değil mi yahu???