Fikir güzel bence, içerik de kalite kokuyor ona da kabul ama cidden 200 bin lira eden kısmı nerede bende çözemedim. Haberi bir kaç gün önce duydum galiba ama siteye girip bakmamıştım şimdi girip baktım cidden o parayı kim nasıl vermiş anlamlandıramadım. Siteye girmeden önce neden olmasın olabilir iyi bir içerik üretmişlerdir bir yenilik getirmişlerdir diyordum ama yok abi öyle bir şey de yok.

Olmayan bir şey de değil tamamen aynı özelliklerde bi dolu site var hadi bu biraz daha kaliteli diyelim ama neyi değiştirecek ? Bu güne kadar 300 bin kişi girdi denmiş yani ciddi bir trafiğe de sahip değil . Site hayatı boyunca 300k nedir ? üstelik bu yemek tarifleri sitelerinin bir çoğu haftada bunu katlayacak hitlere sahip, günde 300k yapan bile vardır belki.

Ciddi anlamda bir bit yeniği var bu işte. Herhalde ya bi arap şeyhine sattılar yada bir rus milyardere. O da sarhoşken metresinin hatrına falan almıştır en iyi ihtimal bu yani ötesi yok.

Viral desek bi başarısı olduğu söylenemez çünkü çoğunluk 2. kez bu siteye girmeyecektir bakıp çıktıklarıyla kalacaklardır.

Yemeksepeti.com ile karşılaştırmak anlamsız, yemeksepeti her mahallede yemekle alakalı her dükkana girmiş durumda hatta o kadar ki yeni dükkan açanlar dükkana masa sandalye almadan yemeksepetine üye oluyor. Hazır yemek üzerinde dükkan açıp ayakta kalmayı garantilemenin yolu yemeksepetinden geçiyor. Küçücük çiğ köfte dükkanlarını bile üye yapmış durumda. Yani ciddi anlamda büyük potansiyelli bir işte zaten başarmış bir site . Üstelik şu saatten sonra tekel konumuna da ulaştı. İnternetin gelişimine gidişata bakıldığında o yüzmilyonlarca dolara alan adam zaman makinasını bulup 1700 lü yıllara dönüp istanbulun en kilit noktalarını bedavadan parsellemiş gibi hissediyordur kendini. O kadar param olsaydı o siteyi bende alırdım. Fakat 10 milyar dolarım olsa da sesliyemek denen siteye 200 bin lira asla ve asla vermezdim.