Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle,

Şöyle bir sorunum var bilgisayarım Lenovo, recovery tuşu var ve istediğimde içindeki yazılımla cdsiz, dvdsiz formatlama özelliği var. Geçenlerde ben il dışında olduğum için kardeşim tuşla formatlama ihtiyacı duymuş ancak hata verdiğini filan söylemişti bende gelince bakarım demiştim. 9. sınıfa gidiyor kendisi, dayanamayıp internetten windows 7 indirmiş usb ye atmış formatlamış pc yi. Yaklaşık 7-8 aydır bu şekilde kullanıyorum ama cidden çok sıkıntıları var.

-Videolar 720 p tam ekran olunca youtubeda bile donuyor takılıyor yüklense dahi.
-Hiçbir online oyun açılmıyor (lol, counter, mt2, dota, wolfteam vs.)
-Üstüne windows 10 transformation kurmuştum o da kalksa bile ufak tefek temanın izleri var rahatsız ediyor.

Anlayacağınız sürekli birşeyleri eksik. Ben şimdi bunu W7 olacak şekilde bilgilerimi verilerimi kaybetmeden yenilemek istiyorum. Boş USB yok ama DVD gerekiyorsa alırım. İçinde önceki bilgisayarımın harddiskinden kalma manevi değeri yüksek dosyalarım var bunları taşıyadabilirim ama taşımam uzun sürer çok şey var içinde.

Açıkcası şu, ben bunu 0 hale getirmek istiyorum recovery tuşu sıkıntı çıkarıyor bende denedim. Ne yapabilirim? Ubuntu, mac vs deneyebilir miyim?

Bilgisayar Lenovo G570 laptop. Klavyenin bulunduğu kasa kısmıyla ekran arasında sadece 1 kablo tutuyor çok kere kırdım yaptırdım artık uğraşamadığımdan böyle kullanıyorum beni götürüyor. Ama arada bi eş dost oyun atalım diyor giremiyorum 4 gb ram 1 ekran kartı var. Millet ne kötü pc lerle neler yapıyor. Şunu adam akıllı verimli şekilde kullanmak istiyorum. Bana bir yol gösterin napayım? Yazın yeni pc alacağım ama bunu yine kullanırım parçasıda 30 liraymış onuda yapıcam kendim. Mağdurum desem yeridir, bir yol gösterin teşekkür ederim okuduğunuz için. Yorumları bekliyorum napayım ne kurayım?