Ben tüm yazıyı okumadım sadece baştaki söylediğinize binaen yazıyorum. Anahtar kelime yoğunluğu hep vardı, hep olacak.
Bu resimde dünyadaki 72 seo otoritesi tarafından yapılmış bir anket var. Bu ankette Google'ın sıralama algoritmasının nelere dayandığı anlatılıyor. %15lik kısmı(ki çok ama çok büyük bir yüzde) on page keyword usage(sayfadaki anahtar kelime kullanımı). Bu da demek oluyor ki, anahtar kelime yoğunluğu gerçekten çok önemli.
Kimi dönemlerde insanlar seo öldü, link yapma öldü vs. şeklinde şeyler söylüyor. Şu son 1 yıldır da anahtar kelime yoğunluğunun bir önemi kalmadığı söyleniyor. Tamamen yanlış bir düşünce bu. Anahtar kelime yoğunluğu olmadan bir bot sayfada neyin önemli olduğunu anlayamaz.
Bu resimde dünyadaki 72 seo otoritesi tarafından yapılmış bir anket var. Bu ankette Google'ın sıralama algoritmasının nelere dayandığı anlatılıyor. %15lik kısmı(ki çok ama çok büyük bir yüzde) on page keyword usage(sayfadaki anahtar kelime kullanımı). Bu da demek oluyor ki, anahtar kelime yoğunluğu gerçekten çok önemli.
Kimi dönemlerde insanlar seo öldü, link yapma öldü vs. şeklinde şeyler söylüyor. Şu son 1 yıldır da anahtar kelime yoğunluğunun bir önemi kalmadığı söyleniyor. Tamamen yanlış bir düşünce bu. Anahtar kelime yoğunluğu olmadan bir bot sayfada neyin önemli olduğunu anlayamaz.
İngilizce seviyeniz nedir bilmiyorum ama biraz alelacele cevap yazma ihtiyacından kaynaklı hata oldu sanıyorum.
Verdiğiniz yüzdelik dilimlerde yazan ''On Page Keyword Usage'' sayfadaki anahtar kelime kullanımıdır.
Yazıyı okumadan ne sizi bu kadar aceleyle cevap yetiştirmeye itti bilmiyorum ama yazdığım içerikte Anahtar Kelime Varlığı yani Keyword Presence'nin daha önemli olduğu yazılı. Verdiğiniz örnekte yazan şey Anahtar Kelime Yoğunluğu demiyor, Anahtar Kelime Kullanımı diyor. İkisi farklı terimler.
On Page Keyword Usage yani Anahtar Kelime Kullanımı önemlidir demek için SEO Uzmanı olmaya gerek yok. Ben de yazdığım onca yazı içinde bunu ön plana çıkarttım.
Neyse ki bot dediğiniz şey en azından site içeriğinde bir yazıyla karşılaştığında, sonuna kadar okuyup öyle değerlendirme yapabiliyor.
Sırf eleştirmek için ilk bulduğunuz kaynağı - ki onu da yanlış anlamışsınız zaten - sunup da insanların burada paylaşma azmini öldürmek yerine oturup siz de vaktinizi daha faydalı paylaşımlarla harcayabilirsiniz.