NK1864 adlı üyeden alıntı

İngilizce seviyeniz nedir bilmiyorum ama biraz alelacele cevap yazma ihtiyacından kaynaklı hata oldu sanıyorum.
Verdiğiniz yüzdelik dilimlerde yazan ''On Page Keyword Usage'' sayfadaki anahtar kelime kullanımıdır.
Yazıyı okumadan ne sizi bu kadar aceleyle cevap yetiştirmeye itti bilmiyorum ama yazdığım içerikte Anahtar Kelime Varlığı yani Keyword Presence'nin daha önemli olduğu yazılı. Verdiğiniz örnekte yazan şey Anahtar Kelime Yoğunluğu demiyor, Anahtar Kelime Kullanımı diyor. İkisi farklı terimler.
On Page Keyword Usage yani Anahtar Kelime Kullanımı önemlidir demek için SEO Uzmanı olmaya gerek yok. Ben de yazdığım onca yazı içinde bunu ön plana çıkarttım.
Neyse ki bot dediğiniz şey en azından site içeriğinde bir yazıyla karşılaştığında, sonuna kadar okuyup öyle değerlendirme yapabiliyor.
Sırf eleştirmek için ilk bulduğunuz kaynağı - ki onu da yanlış anlamışsınız zaten - sunup da insanların burada paylaşma azmini öldürmek yerine oturup siz de vaktinizi daha faydalı paylaşımlarla harcayabilirsiniz.


İngilizcem iyidir. Yazdığım yazıda parantez içinde "sayfadaki anahtar kelime kullanımı" diye yazdığımı görebilirsiniz. Ayrıca benim burada sadece eleştiri yapmak gibi bir amacım yok. Demek istediğimi anlamaya çalışmak yerine farklı anlamayı seçmişsiniz. Dediğim şey şu: Bir sayfadaki anahtar kelime yoğunluğu önemlidir. Bunun aksini iddaa edenler "meta keywords artık önemsiz" diyenlerle aynıdır benim gözümde.

Matt Cutts falan demişsiniz. Ülkemizde Matt Cutts'ın dedikleri işe yaramıyor maalesef. Doğal seo deyip duruyor Matt Cutts. Ülkemizdeki web kullanıcılarının paylaşmak gibi bir alışkanlığı mı var ki doğal seo olsun? yabancı ülkelerdeki insanlar bir şeyi beğendikleri zaman ya linkliyorlar ya da sosyal medyada paylaşıyorlar. Yani Matt Cutts'ın bazı dedikleri ülkemiz için pek de geçerli değil.

En basitinden yoast adlı bir seo eklentisi var. Bu eklentide sayesinde yazıların seo durumu ölçülebiliyor. Bu ölçümde anahtar kelime yoğunluğu ile ilgili de bir bölüm var. Yani dünyanın en çok kullanılan seo eklentisi bile anahtar kelime yoğunluğuna önem veriyor ve önemli de.

Önceden spam yapıp anahtar kelimeyi 30 kere kullanarak bir yerlere gelmek mümkündü ama şimdi değil. Anahtar kelime yoğunluğu ideal seviyede olmalı. Kalkıp 50 kere kullanın demiyorum ama anahtar kelime yoğunluğu önemsiz diyen bir insanın seo bilgisinden şüphe ederim. %1-2 anahtar kelime yoğunluğu idealdir.