Asp ve Php dosyalarını aynı sunucuda çalıştırmak için gerekli eklentilerin kurulur olması gerekiyor bu temel olay.
1-)Blog kısmının subdomain veya dizin olarak yayınlanmasının Seo açısından farkı yoktur.İstediğinizi yapabilirsiniz benim önerim /blog şeklinde olacaktır.
2-)Sunucuda php ve asp scriptleri aynı anda çalıştıracak gerekli modüller kurulu ise hiçbir sorun çıkarmaz.
3-)Nasıl bir site yapısı kurguladığın, Analytics üzerinden neleri ölçmek istediğine göre değişir.
Hali hazırdaki ana domain için kullandığın kod seçeneklerinde "İzleme Bilgisi" sekmesindeki alt domain açık ise bu rapordan tüm subdomain verilerini görebilirsin.
Bu seçenekte bazı durumlarda sub domainlere gelen yönlendirme trafiklerinde karışıklık olduğundan ek olarak "Filtre" oluşturarak alt domain bilgilerini detaylı listeleyebilirsin.
Ama ben farklı bir profilde sub domain'in verilerini ayrı görmek istiyorum diyorsan, en temiz olan seçenek ile hesap listesinden aynı "Mülk" altında yeni bir profil ile yeni kodu bu sub domain için kullanmanı tavsiye ederim.
İyi çalışmalar dilerim.