-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar arkadaşlar
Şimdi asp.net ile yazılmış bir site düşünelim sitenin ana sayfasındaki menü de BLOG kısmı bulunmaktadır. ancak blog kısmı wordpress olacaktır.
1.sorum; blog kısmı blog.xxx.com.tr şeklindemi yoksa xxx.com.tr/blog şeklindemi olmalı hangisi seo için yararlı
2.sorum: asp ve wordpress yani php nin aynı alanda bulunması sorun yaratırmı.
3.sorum. subdomain şeklinde yani blog.xxx.com.tr şeklinde yaparsak analytics te nasıl izleme yaparız.
Uzman arkadaşların yanıtını merakla bekliyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Asp ve Php dosyalarını aynı sunucuda çalıştırmak için gerekli eklentilerin kurulur olması gerekiyor bu temel olay.
1-)Blog kısmının subdomain veya dizin olarak yayınlanmasının Seo açısından farkı yoktur.İstediğinizi yapabilirsiniz benim önerim /blog şeklinde olacaktır.
2-)Sunucuda php ve asp scriptleri aynı anda çalıştıracak gerekli modüller kurulu ise hiçbir sorun çıkarmaz.
3-)Nasıl bir site yapısı kurguladığın, Analytics üzerinden neleri ölçmek istediğine göre değişir.
Hali hazırdaki ana domain için kullandığın kod seçeneklerinde "İzleme Bilgisi" sekmesindeki alt domain açık ise bu rapordan tüm subdomain verilerini görebilirsin.
Bu seçenekte bazı durumlarda sub domainlere gelen yönlendirme trafiklerinde karışıklık olduğundan ek olarak "Filtre" oluşturarak alt domain bilgilerini detaylı listeleyebilirsin.
Ama ben farklı bir profilde sub domain'in verilerini ayrı görmek istiyorum diyorsan, en temiz olan seçenek ile hesap listesinden aynı "Mülk" altında yeni bir profil ile yeni kodu bu sub domain için kullanmanı tavsiye ederim.
İyi çalışmalar dilerim.
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Blacksheep harika ve hızlı cevap çok sağol kardeş. Tek bir cevaba takıldım.
Sunucuda php ve asp scriptleri aynı anda çalıştıracak gerekli modüller?
Bunlar nelerdir
-
-
Yaş/Cinsiyet
58 / E
-
Meslek
Bilişim - Kurumsal Seo
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Hostingcinizle görüşmelisiniz, asp-php desteği zaten var olabilir.
Subdomain' kurulan sitelere google, kök domainden farklı davranır ve yeni site gözü ile bakar. siteadı.com/blog şeklinde kurmanız daha mantıklı olacakdır.
Sektörde Çeyrek Yüzyıla 10 Yıl Kaldı ; Fullvizyon.Net
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
IT Administrator
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Hosting hizmetiniz var mı? Yoksa istediğiniz ASP-PHP desteğini bizim 2 in 1 Hosting paketleri sağlıyor SEO için benim kanımca blog.xxx.com veya xxx.com/blog hiç birşey değiştirmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-