-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Makina Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
İyi forumlar arkadaşlar,
Bende bu işlerle çok çok yeni başlayanlardan birisiyim. Site açmak isitiyorum ve öncelikle bu işe blogla başlamak istiyorum. Azıcık araştırdım ama daha tema ve yerleşimler hakkında kendimi geliştirmem lazım.
Aslında en büyük problemim sitemi veya blogumu ne üzerine açmam gerektiği.
Aklımda birkaç şey var ancak araştırmalarım sonucunda içeriklerin daima özgün içerik olması gerektiği. Burada şöyle bir problem ortaya çıkıyor benim için; örneğin:
1. si şarkı sözü olsun içerik diyorum. Şarkı sözleri her yerde aynı özgün olma olayı nasıl olacak.
2.si yemek tarifleri olsun istiyorum. Ispanaklı börek tarifi çoğu yerde aynı çıkıyor karşıma :)
3. sü haber sitesi olsun. Burda içeriği ben nasıl bulacağım ve özgünleştiriceğim. Gidip araştıracak röportajmı yapıcam :)
4.sü bazıları botla içerik sağlıyoruz diyorlar. E bu durumda da örneğin adsensemiz olduğunda banlanmazmıyız.
ve daha bissürü şey. Doğru bir şekilde nasıl bu işi yapabilirim yardımlarınızı önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun kalırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Psikolog
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle öok yeniyseniz, kişisel blog ile başlayın. Yazım şeklinizi geliştirmenize yardımcı olur, tavsiyem de blogger olur. Sizin anlattığınız şekilde sitelere daha çok "portal" denir ve günümüzde her şeyi barındıran bu portallar gözden düşmüştür, daha çok tek dallı bloglara yöneldi internet.
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Makina Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bloggerdan başladım bende ama yazım şeklini geliştirmeden kastınız nedir. Nasıl içerik oluşturacağım mıdır? Portal yerine tek dallı blog da nich denen siteler tarzı siteler midir?
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Makina Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Şuanda blog ile ilgili olarak bir şeyler yapmaya başlamıştım zaten. Hani amacım site düzenlemesini yaıyınlamayı felan öğrenmek içindi. Blogta dediğiniz gibi kendi yorumlarım ile ilgili yazılar yazıp insanların bunları okumasını düşünmemiştim doğrusu.
Hep aklımda bir site yapıp insanların daha çok ilgi çekeceği şeyleri bulup yayınlamak vardı. O yüzden özellikle ilk mesajımdaki örnekleri verdim. şarkı sözü,yemek tarifleri,haberler v.s. insanların hep ilgilendikleri konular diye.
Çok mu acele ediyorum bilmiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
sana bir tüyo vereyim, mobilya tanıtımı üzerine site aç. Konu sadece bu olsun. Yanına birini al mobilyacıları gez. Sanki alacakmış gibi sorular sor. Bol bol konuş onlarla. Aklımda kalsın diye fotoğraf çekiyim de. Bol bol fotoğraf çek. Akşam aklında kalanları kağıda dök. Bir gün oturma gruplarına bakarsın. Birkaç gün sonra genç odalarına bakarsın. (mobilyacılara) Elinde yeterli içerik olunca Google adwordsten aylık aramalara bak. 8000-10000 aylık aramalı bir kelimeyi atıyorum mobilya modelleri olsun bu kelimenin domainini al. Siteyi de bunun üzerine kur. 50 sayfa yazı 250 de resimin varsa alsana fıstık gibi site en az beş sene ekmeğini yersin.
Ek Olarak: sana bir tüyo vereyim, mobilya tanıtımı üzerine site aç. Konu sadece bu olsun. Yanına birini al mobilyacıları gez. Sanki alacakmış gibi sorular sor. Bol bol konuş onlarla. Aklımda kalsın diye fotoğraf çekiyim de. Bol bol fotoğraf çek. Akşam aklında kalanları kağıda dök. Bir gün oturma gruplarına bakarsın. Birkaç gün sonra genç odalarına bakarsın. (mobilyacılara) Elinde yeterli içerik olunca Google adwordsten aylık aramalara bak. 8000-10000 aylık aramalı bir kelimeyi atıyorum mobilya modelleri olsun bu kelimenin domainini al. Siteyi de bunun üzerine kur. 50 sayfa yazı 250 de resimin varsa alsana fıstık gibi site en az beş sene ekmeğini yersin.
Şimdi tövbe zamanı..
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
BT Eğitmeni - Webmaster
-
-
Ad Soyad
i** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
çok büyük bir haber sitesini aç ve karşına çıkan kategori menülerinin alt menüsünde yer alan bir konu seç. yani mesela haberler> gündem> siyaset ya da spor>futbol> transfer haberleri. insanlar google'da aratırken "haber" diye aratmıyor artık. son siyasi olaylar, son transferler diye aratıyor. haber sitesi yönetenler de biliyor bunu, google'dan hep bu şekilde dar konularla geliyorlar. konu ne kadar dar olursa kalıcılık o kadar sağlam olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hepyasemin in dediklerine sonuna kadar katılıyorum zannedrsem 2 ay önce bi arkadaşa demiştim açılabilecek en güzel site mobilya-dekorasyon