malesef aynı görüşte değilim. yazılımcı yazılımcıdır.her firma sahibi ister yazılımcı sadece yazılım üretsin. yaklaşık 10 senedir farlı firmalarda çalıştım ya da kendi firmamı açtım gördüğüm şudur ki büyük bir şirket değilseniz ve büyük firmalara ulaşamayacaksanız yazılmcıyı ayrı , veritabanı uzmanını ayrı kişiler olması imkansız. çapınızı bilmez benim gibi bir front end developer , bir grafiker , bir içerik yöneticisi alırsanız bir iş için 4 haneli rakamlar ödeyemeyecek küçük işletmeler ile çalışıyorsanız 1 seneyi çıkartamazsınız.

Eğer müşteri onbin tlleri harcayabilecek çaptaysa o zaman yazılım uzmanlarınız vs ayrı olur ki olmalıdır. o tür işler ile 10 katı daha az bütçeler bir değildir.

Böyle büyük firmalara zaten kariyer vs gibi işilan sitelerinden ulaşamazsınız.

http://careers.stackoverflow.com/jobs/87420/senior-mobile-developer-ios-or-android-smartface

http://careers.stackoverflow.com/jobs/88015/senior-front-end-engineer-wordapp

http://careers.stackoverflow.com/jobs/88012/senior-backend-engineer-wordapp

http://careers.stackoverflow.com/jobs/88406/software-engineer-ankara-turkey-hazelcast

uzun lafın kısası : insanların yazılımcıya bakış açısında sorun yok , sorun bu işi bilmeyenleri yazılım işlerini ucuz sanmalarından ileri gelmektedir.

Eklemeden geçemeyeceğim. Türkiye'de veritabanı uzmanı ? Türkiye'de yazılım uzmanı var da bu kişilere her işi mi yaptırıyorlar çok merak ediyorum. Türkiye de kaç kişi gerçekten front end developer ve her işi yapıyor. Front end developer isen , html5 css3 sass less jquery angularjs bunların uzmanı olman gerek kaç kişi bunları yalayıp yutmuş ve hem bunları yapıyorum hem içerik gidiyorum diye yakınıyor. Yakınıyor ise katedmesi gereken yolu var demektir. Gerçekçi olmak iyidir 1-2 yıl birşey ile uğraşıp uzman olmayı seviyoruz ama gerçek böyle değil. Bakın etrafınıza kaç tane yazılım uzmanı , kaç tane tasarım uzmanı vs uzmanı göreceksiniz