westlife adlı üyeden alıntı

Seçim sonuçları bir seçim doğrultusunda oluşan sonuçlardı, her seçim bir sonuca varır.
Sonuca varıldığında seçimin nasıl yapıldığı açığa çıkar. Herşey olacağına varır arkadaşım.

İşte siyasete bu kadar uzağım :D


senin yorumunu okuduktan sonra sabanın filmi geldi aklıma :D beni buraya kim çıkardı ben niye burdayım falan diye devam eden sahne :D

Ek Olarak:

aHoruz adlı üyeden alıntı

Yurt dışında yaşayan Türklerin bulundukları ülke ve oy verdikleri partilere bakıldığında ortaya çıkan istatistiki durum;
Refah ve özgürlükler bakımından gayet ileri olan Almanya’da %53,61, Belçika’da %62,53 Fransa'da %50,43 Hollanda'da %64,26 ile birinci parti olarak AKP'yi görüyoruz. Tüm avrupa ülkeleri içinde CHP'nin birinci parti olduğu tek ülke İspanya ki İspanya özgürlük bakımından iyi durumda olsa da ekonomik olarak dibe vurmuş durumda.
Gelelim madalyonun diğer yüzüne...
İslamın uç noktalarda yaşandığı daha radikal diyebileceğimiz ülkelerde yaşayan Türk vatandaşları oy tercihlerini genelde CHP'den yana kullanmış. Örneğin Umman’da %54,21, Kuveyt’te %57,33, BAE’de %60,73 , Katar’da %53,44 ile CHP birinci parti durumunda.
Bu da demek oluyor ki yaşadıkları ülkelerde dini sömürüleri tatmış ve bundan bıkmış olanların çoğunluğu CHP'ye sarılırken, Avrupada rahat yaşama alışmış, o ülkelerde neredeyse %100 oranında Solcu/Demokrat adaylara oy veren Türkler anlamsız şekilde Türkiye'de AKP’yi başımızda istiyor.
Parça parça kısıtlanan özgürlüklere tepkisini yeterince göstermeyen Türk halkının AKP’den tam anlamıyla kurtulabilmesi için ya bu ülkeye şeriat bodoslama inmeli, ya da şu son seçimde ısrarla AKP’ye oy veren %40,81 lik kesimi bir ortadoğu gezisine çıkarıp şeriatın gerçekleriyle yüzleştirmeliyiz.


ben Akp nin bu kadar körü körüne bağlı seçmenlerden oluşmasının sebebini çoğunlukla Akp nin başarısına değil diğer muhalefet partilerinin başarısızlığına bağlıyorum. Bu seçim de kazanan sadece üzülerek söylemeliyim ki hdp oldu. Akp ciddi oy kaybetti mhp az bucuk yükselişte chp ise yerinde saymaya devam ediyor ama hiç biride buna rağmen kılını kıbırdatmıyor. baktığımızda 300 kez seçim kaybetmiş chp de halen radikal kararlar alınmıyor keza mhp de buna dahil. akp ise davutoğlu ile ciddi bir oy kaybı yaşayacağını ilk günden belliydi. bu durumda bu seçimin sonuçlarına bakarak kendine çeki düzen veren radikal ve akılcı kararlar alan parti bir sonraki seçimlerin en büyük favorisi olur ancak şuana kadar görünen şu ki alan razı veren razı.