nickcenter adlı üyeden alıntı

Şimdi bu insanlar çarpım tablosunu EZBERLEMEDİ diye cahil mi oldular? Ezberci bir eğitim sisteminden hiç bir halt olmaz. Ne edebiyat, ne tarih, ne de matematik ezberlenerek öğrenilir, ezberlenen şey tekrarlanmayınca unutulur. Öğrenilen her daim akılda kalır!


Bir yerde haklısınız. 4 işlem mesleki bir eğitim değildir "normalde" her insanın bilmesi gereken bir şeydir. Böyle düşünmenize eğitim sisteminin neden olduğunu düşünüyorum işte bu konuda haklısınız fakat 4 işlem temel olarak öğrenildikten sonra geliştirmek insan elinde olduğunu düşünüyorum eğitim sisteminde değil.

Şöyle ki size 3 tencerede her birinde 2'şer kere reçel yapacağız ve toplamda 10 tencere reçelimiz olacak dediğimde bir gariplik görüyorsanız bu, okulda size reçel yapmayı öğretmedikleri için değil, 4 işlemi kullanıp sonuca ulaşabildiğiniz içindir. Temel matematik size rakamları öğretir onlarla nasıl oynayacağınız size kalmıştır :)

Türk insanı olarak armut piş ağzıma düş düşüncesinde olduğumuz için her şeyi diğer insanlardan beklemekteyiz buda bizim gelişmemizin önünü tıkamaktadır. Eğitim sistemi ne kadar değişirse değişsin bir insan istemedikçe gelişemez, öğrenemez.

Kaldı ki insanların bu kadar sorunu varken 2'nin 3'ün derdine düşecek halleride yok. İnsanın temel ihtiyaçlarının eksiksiz karşılandığı bir ülkede yapılmalı bu röportaj.