aHoruz adlı üyeden alıntı

Yurt dışında yaşayan Türklerin bulundukları ülke ve oy verdikleri partilere bakıldığında ortaya çıkan istatistiki durum;
Refah ve özgürlükler bakımından gayet ileri olan Almanya’da %53,61, Belçika’da %62,53 Fransa'da %50,43 Hollanda'da %64,26 ile birinci parti olarak AKP'yi görüyoruz. Tüm avrupa ülkeleri içinde CHP'nin birinci parti olduğu tek ülke İspanya ki İspanya özgürlük bakımından iyi durumda olsa da ekonomik olarak dibe vurmuş durumda.
Gelelim madalyonun diğer yüzüne...
İslamın uç noktalarda yaşandığı daha radikal diyebileceğimiz ülkelerde yaşayan Türk vatandaşları oy tercihlerini genelde CHP'den yana kullanmış. Örneğin Umman’da %54,21, Kuveyt’te %57,33, BAE’de %60,73 , Katar’da %53,44 ile CHP birinci parti durumunda.
Bu da demek oluyor ki yaşadıkları ülkelerde dini sömürüleri tatmış ve bundan bıkmış olanların çoğunluğu CHP'ye sarılırken, Avrupada rahat yaşama alışmış, o ülkelerde neredeyse %100 oranında Solcu/Demokrat adaylara oy veren Türkler anlamsız şekilde Türkiye'de AKP’yi başımızda istiyor.
Parça parça kısıtlanan özgürlüklere tepkisini yeterince göstermeyen Türk halkının AKP’den tam anlamıyla kurtulabilmesi için ya bu ülkeye şeriat bodoslama inmeli, ya da şu son seçimde ısrarla AKP’ye oy veren %40,81 lik kesimi bir ortadoğu gezisine çıkarıp şeriatın gerçekleriyle yüzleştirmeliyiz.


Şeriati yaşamadan şeriat hakkında bilgi sahibi olmak... :)
Önce chp'ye oy veren kişilerin kim olduğunu araştırın ne yaşadıkları hakkında tahminler yürütmeyi bırakın siz.